Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 92
 İndirme 15
Relationship Between Organizational Identification and Whistleblowing
2015
Dergi:  
Research Journal of Business and Management
Yazar:  
Özet:

Örgütün amaçlarıyla bireyin amaçlarının giderek daha fazla bütünleşmesi ve uyumlaşması süreci (Mael ve Ashforth, 1992) olarak ifade edilen örgütsel özdeşleşme, bir bireyin örgütle bir olma hali ve örgütün başarı ve başarısızlıklarını kendininmiş gibi algılamasıdır. İçinde psikolojik süreçleri barındıran örgütsel özdeşleşme bireyin örgüte duyduğu psikolojik yakınlık olarak tarif edilmektedir (Mael ve Ashforth,1992). Whistleblowing kavramı ise, “çalışanın işyerindeki suistimalleri ya da kanun dışı faaliyetleri açığa çıkarması” ve “organizasyonlarda etik olmayan yanlış uygulamalara karşı, sivil erdem, ahlaki tepki ve vicdani red davranışı” olarak tercüme edilmektedir (Nayır,2012). Örgütte şahit oldukları yolsuzlukları ve hukuka aykırılıkları ifşa etme ve açığa çıkarma davranışına niyetlenen çalışanların örgütsel özdeşleşme düzeylerine göre kurum içi yolsuzluk ifşa davranışının farklılaşabileceği düşüncesinden hareketle; bu çalışma örgütsel özdeşleşme düzeyinin kurum içi yolsuzluk ifşa davranışı ile ilişkisini irdelemek amacını taşımaktadır. Çalışmada veri toplama araçları olarak, Mael ve Ashforth (1992) tarafından geliştirilerek Tak ve Aydemir (2004) tarafından Türkçe’ye uyarlanan “Örgütsel Özdeşleşme Ölçeği”  ile Park vd. (2008) tarafından geliştirilen “Kurum İçi Yolsuzluk İfşa Kanalları” ölçeği kullanılmıştır. Bursa ilinde dayanıklı tüketim malı üreten bir kurum çalışanlarının dahil edildiği çalışmada veriler istatistiki programlar aracılığı ile analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Research Journal of Business and Management

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 200
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini