Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
Dorduncu Sinifta Matematik Dersi Alan Olcme Konusunun Yapilandirmaci Ogrenme Kuramina Gore Ogrenme Surecinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ilkokul dördüncü sınıf alan ölçme konusu öğretiminin Yapılandırmacı Öğrenme Kuramına uygun yapılması halinde bilgiyi oluşturma sürecini incelemektir. Çalışmada yöntemi nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışmasıdır. Bu kapsamda ilkokul dördüncü sınıf Matematik Dersi Öğretim Programı Ölçme Öğrenme Alanı, Alan Ölçme Alt Öğrenme Alanı kazanımlarına ait ders planı, Yapılandırmacı Öğrenme Kuramının bir uygulama modeli olan 5E modeline göre hazırlanan ders planı hazırlanmış ve bir grup öğrenciye uygulanmıştır. Toplanan veriler, betimsel analize tabi tutulmuş, çalışmanın sonunda öğrencilerin alan ölçme ile ilgili kazanımları oluşturabildikleri gözlenmiştir. Öğrenme sürecinde öğrenciler, matematik okuryazarlığı yeterlikleri bakımından değerlendirilmiş ve öğrencilerde iletişim, akıl yürütme, muhakeme ve argüman üretme, araç kullanma, problem çözme için strateji üretme yeterliklerinin geliştiği gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Study Of Mathematics In The Fourth Class According To The Structural Learning Theory.
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to study the process of creating information if the field measurement subject teaching is done in accordance with the Structural Learning Theory. The method of study is the quality of research methods. In this framework, the fourth-class mathematical lesson teaching program was prepared and applied to a group of students, the curriculum of the achievements of the field measurement sub-learning area, the curriculum prepared according to the 5E model, which is an application model of the structural learning theory. The data collected was submitted to visual analysis, and at the end of the study observed that students were able to create achievements related to field measurement. During the learning process, students were evaluated in terms of mathematical literature skills and observed that students developed skills in communication, mindfulness, judgment and argument production, vehicle use, and strategy production for problem-solving.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 272
Atıf : 3.501
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini