Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 140
 İndirme 43
Otel İşletmelerinde Hizmet Kalitesinin Entropi Yöntemi ile Ölçülmesi: Giresun İlindeki Üç Yıldızlı Oteller Üzerine Bir Araştırma
2019
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Her işletme varlığını sürdürmek ve kar elde etmek amacı gütmektedir. Rekabet koşullarının giderek yoğunlaştığı turizm sektöründe, otel işletmelerinin sürdürülebilir bir yapıya ulaşmaları ve turistlerin beklentilerini karşılayacak standartları sağlamaları da önem arz etmektedir. Turizm sektöründe özellikle turistlerin istek ve ihtiyaçlarını giderecek hizmet kalitesi kriterleri, turistik talebin olumlu ya da olumsuz değişimine doğrudan etki etmektedir. Bu nedenle gerek ekonomik koşullar gerekse rekabet koşulları nedeniyle, otel yönetimlerinin farklı stratejiler uygulaması ve turistik talebi sürekli hale getirecek şekilde çalışması gerekmektedir. Sürdürülebilir bir turistik talep anlayışında en önemli etkenlerden birisi de otel işletmelerindeki hizmet kalitesi faktörüdür. Hizmet kalitesi otel işletmelerinin tek bir departmanı için değil, bütünü ile otel yapısında sağlanması gereken önemli bir faktördür. Özellikle son yıllarda rekabet koşullarının da ağırlaşması ile otel yönetimleri turistlerin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak hizmet standartlarını sunmak için çaba harcamaktadır. Bir otelin genel yapısı içinde hizmet kalitesine etki eden kriterlerin tespit edilmesi ve bu kriterlerin sürekli geliştirilerek, turistlerin beklentilerini karşılayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Bu çalışma da uzman görüşlerine dayanılarak entropi yöntemi ile bir otel işletmesi için hizmet standartlarını oluşturan en önemli kriterlerin belirlenmesi hedeflenmiştir. Belirlenen kriterler arasındaki önem derecelerine göre hangi kriterlerin otel işletmeleri açısından hizmet kalitesini arttırmakta yararlı olacağı ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Böylece, hizmet kalitesinde önemli olan ana faktörlerin otel yönetimlerince bilinmesi ve kendilerini geliştirmeleri kolaylaşacaktır

Anahtar Kelimeler:

Measurement Of The Quality Of Service In The Hotel Business By Entropic Method: A Research On Three-star Hotels In The Province Of Giresun
2019
Yazar:  
Özet:

Every business is intended to maintain its existence and gain profits. In the tourism sector where competitive conditions are increasingly concentrated, it is also important for hotel to a sustainable structure and to provide standards that meet tourists’ expectations. In the tourism sector, the quality of service criteria that will meet the needs and needs of tourists,, directly affect the positive or negative change in tourism demand. Therefore, due to both economic and competitive conditions, hotel management needs to work in such a way that the application of different strategies and tourism demand will continue. One of the most important factors in the understanding of sustainable tourism demand is the quality of service in hotel enterprises. The quality of service is an important factor that must be provided in the hotel structure not for a single department of hotel enterprises, but for the whole. Especially in recent years, with the worsening of the competitive conditions, hotel management is striving to provide service standards that will meet the expectations and needs of tourists. It is necessary to identify the criteria that affect the quality of service within the overall structure of a hotel and to develop these criteria continuously in a way that meets the expectations of tourists. This study was also aimed at determining the most important criteria that form the service standards for a hotel business by entropic method based on the expert opinions. According to the importance of the criteria established, it has been tried to figure out which criteria will be useful in improving the quality of the service for the hotel enterprises. Thus, the main factors that are important in the quality of service will be easier for hotel managers to know and improve themselves.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.910
Atıf : 9.608
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini