Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 3
MANİSA İLÇELERİNDE YÜKSEKÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLERE KATILIMLARINA İLİŞKİN BİR İNCELEME
2021
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üniversitelerin bulundukları illere bağlı ilçelerde eğitim-öğretim faaliyeti gösteren fakültelerinin, yüksekokullarının ve meslek yüksekokullarının ilçelere sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan katkı sağladıkları bilinmektedir. Öğrencilerin bulundukları ilçeye olan katkıları bilinmekle birlikte ilçelerin öğrencilere bu anlamda sunmuş olduğu katkı çoğunlukla yetersiz kalmaktadır. Bu bağlamda araştırmanın konusu, Manisa ilçelerinde öğrenim gören öğrencilerin kültürel ve sanatsal etkinliklere olan ilgileri ve katılım durumlarının tespit edilmesidir. Araştırma konusundan hareketle 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin ilçe yerleşkelerinde öğrenim görmekte olan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencileri çalışma grubunu oluşturmaktadır. Çalışma grubunu oluşturan öğrencilerin kültürel ve sanatsal etkinliklere katılımlarını ölçmek için veri toplama araçlarından biri olan anket tekniği uygulanmış ve uygulanan anket sonucunda, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılımın ilçelerdeki nüfus yoğunluğuyla doğru orantılı olarak değiştiği, sinemaya gitmenin bu etkinlikler içerisinde en yüksek, canlı performans etkinliklerine katılımın en düşük oranda olduğu sonuç bölümünde paylaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Review Of The Participation Of Cultural and Artistic Activities Of Students Of Higher Education In The Districts Of Mani̇sa
2021
Yazar:  
Özet:

University affiliated faculties, higher education and vocational higher education institutions are known to contribute socially, culturally and economically to the districts in the provinces that they carry out their educational activities. Although the students contributions to the district are known, the contribution that districts offer to students in this sense is often insufficient. In this context, the subject of the research is the determination of the interest and participation status of the students studying in the districts of Manisa in cultural and artistic activities. Based on the subject of research, the students of faculties, colleges and vocational schools studying in the district settlements of Manisa Celal Bayar University in the 2019-2020 academic year constitute the working group. A questionnaire technique, one of the data collection tools, was applied to measure the participation of the students who constitute the Working Group in cultural and artistic activities and as a result of the questionnaire, participation in cultural and artistic events changed in direct proportion to the population density in the districts, going to cinema was the highest in these events and participation in live performance events was the lowest in the results section.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 286
Atıf : 559
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi