Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 90
 İndirme 35
Öğrenme Güçlüğü Olan ve Olmayan Öğrencilerin Sözel Problem Çözme ve Okuduğunu Anlama Becerileri Arasındaki İlişkiler
2019
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın genel amacı, öğrenme güçlüğü olan/olmayan öğrencilerin okuduğunu anlama ve sözel problem çözme becerileri arasındaki ilişkileri ve okuduğunu anlama becerisinin sözel problem üzerindeki yordayıcılığını incelemektir. Araştırmaya, Ankara ilinde bulunan 4. sınıfa devam 60 öğrenme güçlüğü olan, 60 normal gelişim gösteren öğrenci olmak üzere toplam 120 öğrenci dâhil edilmiştir. Çalışmada öğrenme güçlüğü olan ve olmayan öğrencilerin okuduğunu anlama ve sözel işlem hesaplamalarındaki performansları T testi kullanılarak karşılaştırılmıştır. Öğrencilerin okuduğunu anlama ve sözel problemlerden elde ettikleri performanslar Basit Doğrusal Regresyon Analizi kullanılarak analiz edilmiştir. Elde edilen bulgular, okuduğunu anlamanın, sözel problem çözmenin önemli bir yordayıcısı olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca, öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin, normal gelişim gösteren akranlarına göre okuduğunu anlamada daha düşük puan aldıkları, işlemleri daha uzun sürede tamamladıkları, daha az sayıda işlemi doğru çözdükleri görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Ogrenme Guclugu Olan ve Olmayan Ogrencilerin Sozel Problem Cozme ve Okudugunu Anlama Becerileri Arasindaki İliskiler
2019
Yazar:  
Özet:

The general purpose of this study is to study the relationship between understanding that students with/not learning difficulties read and the ability to solve verbal problems and the ability to understand that they read on the verbal problem. The study included a total of 120 students, including 60 students with normal development, with 60 learning difficulties on the 4th class in Ankara. Understanding that students with and not learning difficulties in the study and their performance in verbal process calculations are compared using the T test. Understanding that students read and the performance they obtain from verbal problems was analyzed using the Simple Vertical Regression Analysis. The findings have shown that understanding what you read is an important contributor to the solving of verbal problems. It has also been shown that students with learning difficulties have received lower scores in understanding that they read compared to their normal developing colleagues, completed processes in longer time, and solved less processes correctly.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 7.916
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education