Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 222
 İndirme 100
 Sesli Dinleme 2
Lisans Öğrencilerinin Cinsel Sağlık Eğitimi ve Cinsel Sağlık ile İlgili Bilgi ve Görüşleri
2019
Dergi:  
Eğitim Kuram ve Uygulama Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı lisans öğrencilerinin cinsel sağlık eğitimi ve cinsel sağlık ile ilgili bilgi ve görüşlerini incelemektir. Araştırma betimsel niteliktedir. Araştırmanın çalışma grubunu 2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar döneminde çeşitli üniversitelerde hazırlık, birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda öğrenim gören 288 lisans öğrencisi oluşturmaktadır. Çalışma grubu uygun örnekleme yöntemi ile belirlenmiştir. Katılımcıların % 77.8’ i daha önce cinsel sağlık eğitimi almamıştır. Araştırmada araştırmacı tarafından geliştirilen Kişisel Bilgi Formu ve anket kullanılmıştır. Kişisel Bilgi Formu’nda yaş, cinsiyet, sınıf düzeyi, sosyoekonomik gelir düzeyi, büyüdüğü yer ve cinsel sağlık eğitimi alma durumu bilgileri yer almaktadır. Anket ise literatür taraması sonucunda geliştirilmiştir. Ankette öğrencilerin cinsel sağlık eğitimi ve cinsel sağlık ile ilgili bilgi ve görüşlerini belirlemek amacıyla sekiz soru bulunmaktadır. Toplanan veriler SPSS 21 istatistik programı ile analiz edilmiştir. Veri analizinde frekans ve yüzde dağılımları hesaplanmıştır. Bulgulara göre öğrencilerin % 94.4’ü cinsel sağlık eğitimi verilmesini gerekli bulmakta, % 57.3’ü cinsel sağlık ile ilgili bilgi düzeyini yeterli bulmamaktadır. Öğrencilerin çoğunluğu (% 40.3) cinsel sağlık eğitiminin ortaokul kademesinde verilmeye başlanması gerektiğini düşünmekte, % 46.2’si cinsel sağlık ile ilgili bilgileri ortaokul döneminde öğrenmeye başladığını belirtmektedir. Öğrenciler cinsel sağlık ile ilgili bilgilerini en çok (% 27.4) arkadaşlarından öğrenmiştir. Öğrencilerin yaklaşık yarısı (% 44.8) cinsel sağlık ile ilgili bilgi edinmeleri gerekirse sağlık personellerini tercih edeceklerini belirtmişlerdir. Öğrencilerin yarısından fazlasının (% 58) cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile ilgili orta düzeyde bilgi sahibi olduğu ve çoğunluğun (% 65.3) cinsel sağlığı “genel bir iyilik hali” olarak tanımladığı saptanmıştır. Bulgular alan yazın çerçevesinde tartışılmış ve öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Information and Opinions Of Bachelor Students On Sexual Health Education and Sexual Health
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the knowledge and opinions of bachelor students on sexual health education and sexual health. The research is illustrative. The research study group consists of 288 undergraduate students who study in the first, second, third and fourth classes, preparing in various universities during the spring period of the 2016-2017 academic year. The work group is determined by the appropriate sampling method. 77.8 percent of participants have not previously received sexual health education. The research has used the Personal Information Form and survey developed by the researcher. The Personal Information Form includes information about age, gender, class level, socio-economic income level, where it grows and the status of sexual health education. The survey was developed as a result of the literary scan. The survey includes eight questions aimed at determining students’ knowledge and opinions about sexual health education and sexual health. The data collected was analyzed through the SPSS 21 statistical program. The data analysis calculates the frequency and percentage distribution. According to the findings, 94.4 percent of students find sexual health education necessary, while 57.3 percent find their level of knowledge about sexual health not sufficient. The majority of students (40.3 percent) think that sexual health education should be given in high school, while 46.2 percent say that sexual health information should be learned in high school. Students get the most information about sexual health (% 27. He learned from his friends. Approximately half of the students (44.8%) said they would prefer healthcare staff if they needed to learn about sexual health. More than half of the students (58%) have a medium level of knowledge about sexually transmitted diseases and the majority (65.3%) describes sexual health as a "general well-being". The findings were discussed in the framework of the summer and recommendations were presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Eğitim Kuram ve Uygulama Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 243
Atıf : 2.013
2023 Impact/Etki : 0.056
Eğitim Kuram ve Uygulama Araştırmaları Dergisi