Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Siirt’te Yaşayan Yerel Halkın Turizm Dönük Metaforik Algısı
2021
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, Siirt’te yaşayan yerel halkın “turizm” kavramına yönelik algılarını metafor aracılığı belirlenmesi ve içerik analiziyle incelenmesi amaçlanmıştır. Siirt’te yaşayan yerel halka “Turizm ……gibidir; çünkü…” Şeklinde ifade yöneltilmiş, turizm ifadesinden sonra boş bırakılan yeri turizmle ilgili bir metafor yazmaları istenmiş olup, çünkü ile belirtilen bölüme o metaforu seçme sebepleri yazmaları istenmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden fenomoloji (olgu bilim) deseni kullanılmıştır. Araştırmanın veri toplama sürecinde 162 katılımcıya ulaşılmış olup ancak araştırmada uygunsuz formların elemine edilmesi sonucunda 150 form değerlendirme kapsamına alınmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre katılımcıların en fazla turizm süreçlerini duygusal ve kültürel olarak algıladıklarını ifade etmek mümkündür. Yerel halkın “turizm” kavramına ilişkin ürettiği metaforlar baz alınarak elde edilen kategoriler 6 grupta ele alınmıştır. Bu metaforlar “ekonomik algı”, “tarihi ve kültürel algı”, “duygusal algı”, “klasik algı”, “canlı ve somut varlık algısı” ve “cansız ve soyut varlık algısı” başlıklarında toplanmıştır. Turizm yazınında turizm algısına yönelik doğu Anadolu bölgesine yönelik algısına dönük metafor çalışmasının sınırlı sayıda olması, bu araştırmanın alınyazına sunacağı katkıdan dolayı değerlidir.

Anahtar Kelimeler:

Local People Living In Siirt's Tourism-driven Metaforic Perception
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to identify the perceptions of the local people living in Siirt about the concept of "tourism" through the metafor and the content analysis. The local people living in Siirt are asked to write a metafor related to tourism in the form of "Tourism is ... because..." and the place left empty after the expression of tourism is asked to write the reasons for choosing that metafor in the specified section. The research methods of phenomology (evolutionary science) have been used. During the study’s data collection, 162 participants were reached, but 150 forms were taken into the scope as a result of the analysis of inappropriate forms in the study. According to the findings from the study, it is possible to express that participants most perceive tourism processes emotionally and culturally. Based on the metaphors produced by the local people on the concept of "tourism", the categories obtained were discussed in 6 groups. These metaphors have been gathered in the titles "economic perception", "historical and cultural perception", "emotional perception", "classic perception", "live and concrete perception of being" and "non-cultural and abstract perception of being". The limited number of metaphor studies aimed at the perception of tourism in the summer of tourism towards the eastern Anadolu region is valuable because of the contribution that this research will offer to the citation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.240
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi