Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 103
 İndirme 39
Şırnak’ta Yaşayan Yerel Halkın Turizme Dönük Metaforik Algısı
2019
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yerel halkın turizmi nasıl algıladığı, başarılı bir turizm gelişimi için, önemli bir planlama aracıdır. Bu nedenle, bu araştırmada, yerel halkın turizm algısı incelenmiştir. Turizm yazınında turizm algısına dönük metafor çalışmalarının yetersiz olduğu söylenebilir. Bu sebeple, bu araştırmada yerel halkın turizm algısı metaforik bir çalışmayla ölçülmüştür. Turizmin gelişmediği destinasyonlarda, halkın turizm algısını ölçmek ve ölçüm sonuçlarına göre gerekli tedbirleri almak gerekmektedir. Ancak bu şekilde planlı bir turizm gelişimine katkıda bulunulabilir. Bu sebeplerle, bu araştırma, turizm potansiyeli olmasına rağmen, turizmin henüz herhangi bir gelişme göstermediği Şırnak’ta yapılmıştır. Böylece bu araştırmayla, ileride aynı şehirde yapılacak muhtemel benzer araştırmalar için bir kaynak oluşabilecektir. Araştırmanın temel amacı, turizm yazınına ve sürdürülebilir bir turizm gelişimi için turizm planlamacılarına katkı sunmaktır. Araştırmanın problemini “Turizmin gelişmediği şehirlerde halkın turizm algısı nasıldır?” şeklinde tanımlamak mümkündür. Benzer araştırmaların sınırlı sayıda olması, bu araştırmanın yazına sunacağı katkıdan ötürü önemini göstermektedir. Araştırma sonucunda, yerel halk tarafından 268 adet metafor üretilmiştir. Bu metaforlar “ekonomik”, “sosyo-kültürel”, “duygusal”, “geleneksel”, “ilişkisel”, “çevresel” ve “alternatif” algı kategorileri altında gruplandırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Local Tourists Living In Sirnak Return To Tourism
2019
Yazar:  
Özet:

It is an important planning tool for a successful tourism development, how the local people perceive tourism. Therefore, in this study, the perception of tourism of the local people was studied. In the summer of tourism, the metaforic work towards the perception of tourism can be said to be insufficient. Therefore, in this study, the perception of tourism of the local people was measured by a metaphoric study. In destinations where tourism is not developed, it is necessary to measure the public's tourism perception and take the necessary measures according to the measurement results. This can contribute to a planned development of tourism. For these reasons, this research has been done in Sırnak, where tourism has not yet shown any development, although it has a tourism potential. Thus, with this research, there will be a source for likely similar research to be done in the same city in the future. The main purpose of the research is to contribute to tourism writing and tourism planners for sustainable tourism development. The question of the research is "What is the perception of tourism in cities where tourism is not developed?" It is possible to define the form. The limited number of similar research shows its importance due to the contribution that this research will contribute to the text. According to the study, 268 metaphors were produced by the local people. These metaphors are grouped under the categories of "economic", "social-cultural", "emotional", "traditional", "relational", "environmental" and "alternative" perceptions.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.902
Atıf : 17.970
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi