Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 15
Akut Statik Germe Egzersizlerinin Sürat, Anaerobik Güç ve Denge Performansı Üzerine Etkisi
2020
Dergi:  
Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı farklı statik germe sürelerinin anaerobik güç, statik denge ve sürat performansına etkisini sınamaktır. Materyal ve Metot: Çalışmaya 18-21 yaş aralığında sağlıklı 12 genç erkek gönüllü olarak katılmıştır. Çalışmada çapraz deneme modeli kullanılmış olup katılımcılar 1 hafta arayla rastgele kontrol, 10sn. germe, 15sn. germe, 30sn. germe ve 45sn. germe olmak üzere toplamda 4 farklı denemeye katılmışlardır. Katılımcılar düşük tempoda yapılan aerobik temelli ısınma sonrasında rastgele 15sn. germe, 30sn. germe, 45sn germe ve germenin olmadığı denemelere katılmış ve hemen sonrasında sürat, denge ve anaerobik güç özellikleri ölçülmüştür. Farklı statik germe sürelerinde anaerobik güç, sürat ve denge performansı açısından denemelerin fark yaratıp yaratmadığına Tekrarlı Ölçümlerde Varyans Analizi (Repeated Measures ANOVA) ile bakılmıştır. Bulgular: Tekrarlı ölçümlerde varyans analizi sonuçlarına göre denemeler arasında anaerobik güç, sürat ve denge performansı değerleri açısından istatiksel olarak anlamlı bir fark bulunamamıştır (p > 0,05). Sonuç: Sonuç olarak statik germe sürelerinin sürat, denge ve anaerobik güç performansını etkilemediği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Acute Static Stretching Exercises On Velocity, Anaerobic Power and Balance Performance
2020
Yazar:  
Özet:

Aim: The purpose of this study was to examine the acute effects of static stretching (SS) on anaerobic power, static balance and velocity performance in active male.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 653
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini