Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 129
 İndirme 55
Turkce Ogretmeni̇ Adaylarinin Konusma Kaygilarini Gi̇dermede Hazirlikli Konusmalarin Rolu
2018
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkçe öğretmenleri Türkçenin doğru ve etkili kullanımı ve iletişim açısından model olabilmelidir, çünkü Türkçe öğretmenleri sesini ve beden dilini etkili kullanabilen öğrenciler yetiştirmekle sorumludur. Genelde her öğretmenin özelde Türkçe öğretmenlerinin ve öğretmen adaylarının konuşma kaygıları kabul edilebilir düzeyde olmalıdır. Bu araştırmanın amacı Türkçe öğretmeni adaylarının konuşma kaygılarını gidermede hazırlıklı konuşmaların rolünü belirlemektir. Araştırmada deneysel desenlerden tek grup öntest-sontest deseni kullanılmıştır. Araştırmaya Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünde okuyan 41 öğretmen adayı katılmıştır. Hazırlıklı konuşma çalışmaları Türkçe Öğretim Programı’nda önerilen etkinlikler çerçevesinde yapılmıştır. Böylece hem öğretmen adaylarının konuşma becerilerini geliştirmeleri hem de işbaşında yapacakları etkinlikleri içselleştirmeleri amaçlanmıştır. Araştırma verileri Öğretmen Adaylarına Yönelik Konuşma Kaygısı Ölçeği ile toplanmıştır. Araştırma sonunda öğretmen adaylarının konuşma kaygılarının öntestte orta düzeyde olduğu, sontestte düşük düzeyde olduğu hazırlıklı konumalar yapmanın öğretmen adaylarının konuşma kaygılarını gidermede anlamlı bir fark yarattığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of The Turkish Teachers In The Speech Of The Candidates Without Giving Up The Speech Outcomes
2018
Yazar:  
Özet:

Turkish teachers should be able to be a model in terms of the correct and effective use and communication of Turkish, because Turkish teachers are responsible for training students who can effectively use their voice and body language. Usually, the speech concerns of each teacher, specifically the Turkish teachers and the teacher candidates, should be on an acceptable level. The purpose of this study is to determine the role of prepared speeches in addressing the speech concerns of the Turkish teacher candidates. In the study, a single group of experimental patterns used the predest-sontest patterns. The research was attended by 41 teachers who studied in the Department of Turkish Teaching at the University of Bartın Education. The prepared speech work was carried out in the framework of the recommended activities in the Turkish Teaching Program. Thus, it is aimed at both developing the teacher candidates' speech skills and internalizing the activities they will do in the workplace. The research data was collected with a speech anxiety scale towards the teachers candidates. At the end of the study, the teacher candidates' speech concerns were at the middle level in the pre-test, at the low level in the estest; preparing positions created a significant difference in addressing the speech concerns of the teacher candidates.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.632
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi