Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 4
Bern İtilâfnâmeleri 1917-1918 (osmanlı Devleti - İngiltere - Fransa)
2013
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

XIX. yüzyılın ikinci yarısından sonra Almanya ve İtalya’nın siyasî birliklerini tamamlaması, Avrupa merkezli güç dengesini derinden sarsmıştır. Özellikle Almanya’nın gelişen sanayisine hem hammadde hem de pazar arayışı, sömürgecilik alanında İngiltere ile kıyasıya bir çekişmeye girmesine neden olmuştur. Bu durum, Avrupalı devletler arasında kutuplaşmayı da beraberinde getirmiştir. Yüzyılın sonuna doğru bu iki devlet odaklı bloklaşma, İtilâf ve İttifak Devletleri adıyla anılacak ve gruplar arasında 1914 yılında savaş hali başlayacaktır. Savaş dört yıl sürmüş ve milyonlarca can kaybı yaşanmıştır. Bu nedenle taraflar arasında, askerî ve sivil esirlerin durumlarını iyileştirmek amacıyla bir takım sözleşmeler imzalanmıştır. Birinci Dünya Savaşı’na İttifak Devletleri safında girmiş olan Osmanlı Devleti de İngiltere ve Fransa ile Bern’de, bu doğrultuda itilâfnâmeler imzalamıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.267
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini