Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 40
 İndirme 9
Türkiye’de Bir Tuhaflık: “başörtüsü Yasağı”
2008
Dergi:  
Liberal Düşünce
Yazar:  
Özet:

Memur olanlara ilişkin türban yasağı, kaynağını 657 Sayılı Kanundan (md. 125/A-g) almaktadır. Bu hükme göre, Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak memurlar için uyarma cezasını gerektirir. Burada kanunla açıkça yasaklanan bir kılık kıyafet öngörülmemekte, ne tür kılık ve kıyafetin uyarma cezasını gerektirdiğinin belirlenmesi idari organların takdirine bırakılmış olmaktadır. Yüksek öğretim öğrencilerinin ise eğitim-öğretim hakkını engelleyen hiçbir kanuni ya da idari düzenleme yoktur. Bu konuda iki kez kanuni düzenleme yapılmış; bunlardan birincisi iptal edilmiş, diğeri hakkında da “yorumlu ret” kararı verilmiştir. AYM, Danıştay ve AİHM’nin konuya ilişkin vermiş oldukları kararlara istinaden, bu yasağın tartışılmaz bir şekilde hukuki olduğu; bunun aksinin Anayasal düzenleme yoluyla bile düzenlenemeyeceği ileri sürülerek, her türlü hukuki çözüm yollarının önü kesilmeye çalışılmaktadır. Nitekim 2008 yılında yapılan Anayasa değişikliği de, açıkça başörtüsü serbestisi getirmese de, AYM, bu ihtimale binaen, Anayasa değişikliğini, Anayasadaki yetkilerini de taşarak, “şekilden dolanarak esasa ilişkin denetim” yoluyla iptal etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Peculiarity In Turkey “the Ban On The Headlight”
2008
Yazar:  
Özet:

the source of the urban ban on those who are 657 is md 125047ag from the law, according to this rule, it requires an excitation penalty for the officers to act contrary to the provisions of the hair and clothes, which is clearly prohibited by law here is not predicted what kind of bristle and warning of the outfit, the determination of the administrative organs is left to appreciate high education students, there is no law or administrative arrangement that prevents educational rights, and the first of them, which has been made a legal arrangement of two times in this regard, and the decision of such a constitution shall not be amended by the decision of the legal proceeding of such a month

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Liberal Düşünce

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 709
Atıf : 1.690
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini