Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 9
Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Eğitim Kalitesi: Spor Yöneticiliği Bölümleri Üzerine Bir İnceleme
2021
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, beden eğitimi ve spor öğretiminde algılanan eğitim kalitesini incelemektir. Bu amaç doğrultusunda spor yöneticiliği bölümlerine bir uygulama yapılmıştır. Araştırmada amaçsal örneklem metoduyla 3 farklı üniversiteden veri toplanmıştır. Araştırmaya 2., 3., ve 4. sınıflardan 233 erkek 175’i kadın olmak üzere toplam 408 birey gönüllü olarak katılmıştır. Araştırmada Paktaş (2015) tarafından geliştirilen Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi Veren Üniversitelerde Eğitim Kalitesi Ölçeği kullanılmıştır. Ölçek 8 alt boyut toplam 64 maddeden oluşmaktadır. Verilerin analizinde dağılım normalliği Kolmogorov-Smirnov testiyle sınanmıştır. Verilerin analizinde normal dağılan veriler için T-testi ve ANOVA kullanılmıştır. Sonuç olarak, spor yöneticiliği bölümlerinde algılanan eğitim kalitesi, cinsiyet açısından herhangi bir farklılık göstermezken, Öğrenim görülen üniversite değişkeninde anlamlı farklılıklara rastlanmıştır. Bu farklılıklar “fiziksel koşullar”, “yönetici özellikleri” ve “öğretim elemanı özellikleri” alt boyutlarında kendini göstermektedir. Sınıf değişkenine göre yapılan değerlendirmede ise tüm alt boyutlarda anlamlı farklılıkların olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 4.704
2023 Impact/Etki : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi