Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 10
İslamofobinin Yayılması: “ınsıde The Koran” Örneği
2019
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Müslüman düşmanlığı anlamına gelen İslamofobi, Müslümanların günümüzde küresel ölçekte karşı karşıya kaldıkları en önemli sorunlardan biridir. Endülüs Emevi Devleti’nin kuruluşuna kadar dayanan İslamofobi, özellikle 11 Eylül 2001 tarihinde ABD’de ikiz kulelere yapılan terör saldırısından sonra yeni bir boyut kazandı. Sinema, belgesel film, haber, televizyon dizileri gibi değişik medya formları yaygın olarak bu amaçla kullanılmaya başlandı. Bu makalede belgesel yapımcısı Antony Thomas tarafından hazırlanan, farklı mecralarda ve değişik dillerde yayınlanan “Inside The Koran” adlı belgesel film ele alınmakta; filmde Kur’an-ı Kerim ve Müslümanlar hakkında ne gibi mesajların verilmeye çalışıldığı kapsamlı olarak irdelenmektedir. Film özellikle kullanılan görseller, söylem, retorik ve anlatı bağlamında analiz edilmektedir. Bu çalışma Batı’nın, Müslümanlarla ilgili oluşturmak istediği algıları ne tür görüntülerle, söylemle, anlatıyla ve kurguyla oluşturmaya çalıştığını ortaya koyması bakımından önemlidir. Makale ayrıca izleyicilerin bu tür medya içeriklerini eleştirel bir biçimde okuyabilmelerine önemli katkı sunabilir.

Anahtar Kelimeler:

İslamofobi̇ni̇n Yayilmasi: “inside The Koran” Ornegi̇
2019
Yazar:  
Özet:

Islamophobia, which means Muslim hostility, is one of the most important problems that Muslims today face globally. Islamophobia, which was based until the establishment of the Endulus Emevi State, gained a new dimension, especially after the terrorist attack on the Twin Towers in the United States on September 11, 2001. Different media forms such as cinema, documentary, news, television series have been widely used for this purpose. In this article, the documentary "Inside the Koran" was drawn up by the documentary producer Antony Thomas, published in different texts and languages; in the film, the Qur'an is thoroughly described what kind of messages about the Kerim and Muslims are trying to be given. The film is analyzed in the context of images, speech, retorical and narrative. This study is important in the sense that the West is trying to reveal what perceptions it wants to create about Muslims with what kind of images, speech, narrative and fiction it is trying to create. The article can also make a significant contribution to the ability of viewers to read such media content critically.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


2018


2017




2017


Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 4.849
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini