Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 55
 İndirme 9
Emevîlerin İlk Mısır ve Mağrib Valisi Mesleme Bin Muhalled El-ensârî
2020
Dergi:  
İSTEM
Yazar:  
Özet:

Mısır toprakları, tarih boyunca çok farklı inançları içinde barındırmış bir coğrafyadır. Bölge, fethinden önce Bizans’ın önemli bir eyaleti iken, fethinden sonra da Müslümanların gözde bir vilayeti olmuştur. Halifeler, sahip olduğu pek çok özellik sebebiyle Mısır’a önem vermişler, atadıkları idarecileri özenle seçmişlerdir. Çalışmamızın konusu olan Emevîlerin Mısır valilerinden Mesleme b. Muhalled, bölgede yaklaşık on beş yıl valilik yapmıştır. Kendisi Mısır’ın fethinde bulunmuş, gösterdiği kahramanlıklarla göz doldurmuş, fatih komutan Amr b. el-Âs’a en yakın isimlerden biri olmuştur. Mesleme mümtaz bir sahâbî, meşhur bir komutan ve siyasî alanda yeterliliğine şahit olunmuş bir idarecidir. Tüm gayreti halkın refahı için olmuştur. Valilik yaptığı dönemde hem Mısır hem de Kuzey Afrika müreffeh ve sükûnet içerisinde bir süreç geçirmiştir. Cami mimarisine ilk defa minare eklemek suretiyle İslâm âlemine eşsiz bir katkı sunmuş, bayındırlık alanında Mısır’a büyük hizmetler vermiştir. Özellikle Emevîlerin Mısır politikasını anlamak için Mesleme’nin 47-62/667-682 tarihleri arasındaki valilik yıllarını incelemek önemlidir. Mesleme aynı zamanda Mısır ile birlikte Mağrib’de idarecilik yapan ilk vali olma özelliğini taşır. Çalışmamızda Mesleme b. Muhalled’in hayatı ve İslâm fetihlerindeki rolü ile Muâviye tarafından atandığı Mısır valiliği konuları, ilk dönem kaynakları başta olmak üzere birçok kaynak tarafsız bir şekilde taranarak ele alınacak, Mesleme’nin şahsında Emevîler’in Mısır politikası incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

The First Egyptian and The First Egyptian and The First Egyptian and The First Egyptian and The First Egyptian and The First Egyptian
2020
Dergi:  
İSTEM
Yazar:  
Özet:

The Egyptian territory is a geography that has been hosted in many different beliefs throughout history. The region was a major state of Byzantine before its conquest, while after its conquest it became a favourite province of Muslims. The caliphs took care of Egypt because of the many qualities it possessed, and carefully chosen the rulers they appointed. The subject of our work, the Egyptian Governor of the Emevians, Mesleme b. Muhalled, has been governor in the region for about fifteen years. He was one of the names closest to the commander of Fatih, Amr b. al-As, who was found under the conquest of Egypt, filled with his heroism. The profession is a well-known commander, a well-known commander, and a witness to his competence in the political field. Every effort was for the people’s well-being. During his rule, both Egypt and North Africa had a process of prosperity and peace. For the first time in the architecture of Cami, it has offered a unique contribution to the Islamic world by adding minars to its architecture, and it has given great services to Egypt in the field of suburbanity. It is especially important to consider the governance years between the dates 47-62/667-682 of the Messiah to understand the Egyptian policy of the Emevites. The profession also carries the character of being the first governor in Maghreb together with Egypt. In our work, the issues of the Egyptian governance assigned by Muâviye to the life of Meshma B. Muhalled and his role in the Islamic conquests will be addressed by scanning many sources, including first-term resources, in a neutral way, and the Egyptian policy of the Emevîs will be examined in the person of Meshma.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İSTEM

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 572
Atıf : 1.059
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini