Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 14
Rokeach’ın Değer Sınıflaması’na Göre Sosyal Bilgiler Ders Kitapları: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Örneği
2022
Dergi:  
Türkiye Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 4. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabında yer alan değerler ile Türkiye 4. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabında eşdeğer nitelikte olan öğrenme alanlarındaki değerlerin Rokeach’ın değer sınıflamasına göre incelenmesidir. Araştırma nitel bir çalışma olup durum çalışması araştırma desenindedir. Araştırmanın çalışma grubunu KKTC 4. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabı “Ben”, “Ailem” , “Yaşadığım Çevre” adlı üniteler ile Türkiye 4. sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabı “birey ve toplum”, “Kültür ve Miras”, “İnsanlar, yerler ve Çevreler” adlı öğrenme alanları oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri doküman inceleme yöntemi ile elde edilmiştir. Veriler betimsel analize tabi tutulmuştur. Araştırmanın bulguları şu sonuçları ortaya çıkarmıştır. Kuzey Kıbrıs 4.sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabı ve Türkiye 4.sınıf Sosyal Bilgiler ilgili ünite ve öğrenme alanlarındaki değerlerin Rokeach’ın değer sınıflamasına göre “araçsal değerler” türünde toplandığı, her iki ülkenin ilgili ünite ve öğrenme alanlarında en sık vurgulanan değerlerin “kabiliyetli, yardımsever, sorumluluk, sevgi, saygı, rahat bir yaşam” değerleri olduğu görülmüştür. Ayrıca, Rokeach’ın değer sınıflamasında yer almayan “birlik ve beraberlik, vatansever, egemenlik değerlerinin Türkiye 4. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabında özgüven, sadakat, güvenilir, uzlaşmacı, çevreye duyarlı” değerlerinin KKTC 4.sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabında vurgulandığı görülmüştür. Bu doğrultuda her iki ülkenin Sosyal Bilgiler ders kitaplarında vurgulanan değerlerin Rokeach’ın değer sınıflamasıyla kısmen uyumlu olduğu söylenebilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Social Studies Textbooks According To Rokeach's Value Classification: The Case Of The Turkish Republic Of Northern Cyprus (trnc) and Turkey
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Türkiye Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 154
Atıf : 863
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini