Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 82
 İndirme 36
Personel Güçlendirme ve Güç Mesafesinin, İş Yerinde Yalnızlık Duygusu ile İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi: Gönen Termal Örneği
2019
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmelerin insan kaynakları yönetiminde, nitelikli personel bulma ve bulunan bu personelin elde tutulması oldukça önemli bir konudur. İş yerlerinde çalışan personelin; verimlilik ve motivasyonlarına negatif tesir eden, personel güçlendirme ve güç mesafesi kavramlarının işyerinde çalışanların kendilerini yalnız hissetmelerine ve bunun da etkisiyle iş yerinde ayrılma niyetini etkileyebileceği düşünülmektedir. Bu çalışmada amaçlanan; termal otel işletmelerinde istihdam edilen çalışanların, algıladıkları güç mesafesi ile işletme tarafından uygulanan personel güçlendirme faaliyetlerinin; çalışanların işyerinde yaşadıkları yalnızlık duygusu ile işten ayrılma niyetleri üzerindeki etkisinin araştırılmasıdır. Çalışmada; Balıkesir ili, Gönen ilçesinde faaliyette bulunan termal otel işletmelerinde görev alan 205 çalışana anket uygulanmış, elde edilen veriler üzerinde; tanımlayıcı istatistikler, güvenirlik ve geçerlik analizleri, doğrulayıcı faktör analizi, hipotez testleri ve değişkenlerin arasındaki ilişkiyi test etmek için ise yapısal eşitlik modeli uygulanmıştır. Yapılan çalışmanın sonucunda; yalnızlık duygusu ile işten ayrılma niyeti arasında anlamlı ve pozitif yönlü bir ilişki olduğu ayrıca personel güçlendirme ile işten ayrılma niyeti arasında negatif yönlü bir ilişki olduğu tespit edilmiş ve algılanan güç mesafesi ile yalnızlık duygusu arasında anlamlı ve pozitif bir ilişki bulunmuştur. Güç mesafesinin işten ayrılmayı istatistiksel anlamda etkilemediği görülürken, personel güçlendirmenin de yalnızlık duygusunu etkilemediği saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Personel Guclendirme ve Guc Mesafesinin, İs Yerinde Yalnizlik Duygusu Ile İsten Ayrilma Niyeti Uzerindeki Etkisi: Gonen Termal Ornegi
2019
Yazar:  
Özet:

In the management of corporate human resources, finding qualified staff and getting this staff found is a very important topic. It is believed that the concepts of staff strengthening and power distance, which negatively influence the efficiency and motivation of the workplace staff, can affect the workplace employees to feel lonely and, as a result, the intention to leave the workplace. The aim of this study is to investigate the impact of employees employed in thermal hotel enterprises, the power distance they perceive and the staff strengthening activities implemented by the enterprise; the feeling of loneliness in the workplace of employees and the intentions to leave the workplace. In the study, a survey of 205 employees employed in the thermal hotel enterprises operating in the province of Gönen was implemented, on the obtained data; identifying statistics, reliability and validity analysis, verifying factor analysis, hypothesis tests and structural equality model was implemented to test the relationship between the variables. The study found that there was a meaningful and positive relationship between the feeling of loneliness and the intention of leaving the job, and that there was a negative relationship between the strengthening of staff and the intention of leaving the job, and that there was a meaningful and positive relationship between the feeling of loneliness and the feeling of power perceived. While the distance of power is not statistically affected by leaving the job, it is also found that strengthening staff does not affect the feeling of loneliness.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.240
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi