Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 66
 İndirme 21
Hukuk ve İdare Mahkemeleri Kararları Işığında Bilgi İletişim Teknolojileri ve E-devlet’e İlişkin Hukuki Düzenlemeler
2018
Dergi:  
Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies
Yazar:  
Özet:

Ülkemizde e-devlet ve bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) kapsamında mevzuatta yapılan değişiklikler, e-devlet’in yaşamı etkileyen değişim ve dönüşümlere karşı doğrudan ve dolaylı olarak aldığı tedbirleri, yaptığı düzenlemeleri ve ortaya çıkabilecek sorunlara müdahale olanağı vermektedir. Bu çerçevede, yönerge, yönetmelik, yasa çıkarmak biçiminde birincil ve ikincil mevzuat kapsamında gerçekleştirilmiş olan değişikliklerin neler olduğunu ortaya koymak, bunun birey yaşamını hangi bağlamlarda ve ne yönde etkilediğini/etkileyeceğini göstermek bu çalışmanın temel amaçlarından birisidir. Bu çalışma, Türk hukuk düzeni içerisinde e-devlet ile ilgili bazı mevzuatın uygulanmasını, örnek mahkeme kararları üzerinden değerlendirmektedir. Bu çerçevede, çalışmanın ilk kısmında Türk hukuk sistemi ve mahkemeleri tanımlanmakta; ikinci bölümde, konuya ilişkin bazı mevzuat ayrıntılı biçimde verilmektedir. Üçüncü bölümde ilgili bazı mahkeme kararları verilmekte ve değerlendirilmeye çalışılmaktadır. Çalışmanın son kısmı, değerlendirme ve sonuçlardan oluşmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Legal and Administrative Courtesy Of Information Communication Technologies and Edevlet In The Light Of Decisions
2018
Yazar:  
Özet:

the changes in the legislation within the framework of the edevlet and information and communication technologies in our country are able to interfere with the regulations and problems arising directly and indirectly against changes and transformations affecting the life of edevlet, in this framework, in the form of law in the regulation of the directive, what changes are carried out under primary and secondary legislation revealing what individual lives and what direction will affect in the contexts and what direction of this study is one of the main objectives of this study. the implementation of some legislation relating to edevlet in this turkish work law scheme is assessed by court decisions and in the first part of the study is defined in the court and in the first part of the evaluation of the relevant law and in the courtesy section of the study

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 97
Atıf : 295
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini