Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 18
The Importance Of Literacy - Okuryazarlığın Önemi
2020
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

Richard Hoggart 1964 yılında Birmingham Üniversitesi Çağdaş Kültürel Çalışmalar Merkezini kurmuştur. Kendisi eğitimci olmasına rağmen işçi dünyasına çok uzak değildir. Onların içinde yaşamış ve onları yakinen gözlemleyebilmiştir. İyi bir gözlemci olan Hoggart kültürel incelemeleri olukça önemsemiştir. The Uses of Literacy’de (Okuryazarlığın Önemi) isimli eserinde iletişim araçlarının gücü ve etkisi üzerinde durmuş ve bu araçlarla yayılan kültürün işçi sınıfını ne yönlü etkilediği üzerine çalışmıştır. Netice itibariyle bu iletişim araçlarının halk üzerinde etkisinin abartıldığını ve halkın kendi kültürüne oldukça bağlı kaldığını değişimlerden ve etkilerinden kendini koruduğunu ileri sürer. Dolayısıyla halkın kendi mikro klimasında kendi kültürünü yaşadığını ve dolayısıyla çalışmaların bunun üzerine yoğunlaşması gerektiğini ifade eder. Anahtar Kelimeler: Richard Hoggart, Okuryazarlığın Önemi, Kültür, İşçi Dünyası, Medya.

Anahtar Kelimeler:

The Importance Of Literacy - Okuryazarligin Onemi
2020
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

Richard Hoggart founded the Centre for Contemporary Cultural Studies at the University of Birmingham in 1964. Although he is an educator, he is not far from the world of workers. He lived in them and was able to observe them. Hoggart, a good observer, was very interested in cultural reviews. In his work, The Uses of Literacy (The Importance of Literacy), he focused on the power and influence of the means of communication and worked on how the culture spread by these means affects the working class. In the end, he claims that the influence of these means of communication on the public is exaggerated and that the people are largely linked to their own culture and protect themselves from their changes and influences. Therefore, it expresses that the people live their own culture in their own microclimates, and therefore the studies should focus on it. Keywords: Richard Hoggart, The Importance of Literature, Culture, Workers' World, Media.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






TRT Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.560
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini