Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 67
 İndirme 38
Sosyal Hizmet Perspektifinden Sağlık Okuryazarlığı Müdahalelerinin Önemi
2020
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Sosyal hizmet uzmanları, sağlığa erişimin önündeki engelleri belirleyerek, sağlık okuryazarlığı düzeyini artırmaya yönelik girişimleri planlayarak ve yöneterek olumlu sağlık çıktılarına katkıda bulunabilirler. Bu bağlamda sosyal hizmet uzmanlarının düşük düzeyde sağlık okuryazarı olan müracaatçıları tanımaları, bu müracaatçıların ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları engelleri bilmeleri gerekir. Disiplinlerarası sağlık ekibinin önemli bir parçası olan sosyal hizmet uzmanlarının bilgi ve becerileri mikro, mezzo ve makro düzeyde sağlık okuryazarlığı müdahalelerini gerçekleştirebilmeleri açısından önemlidir. Mikro düzey sağlık okuryazarlığı müdahaleleri, bireylere ihtiyaç duydukları bilgiyi ve eğitimi vermek açısından önemlidir. Mezzo düzey sağlık okuryazarlığı müdahaleleri, sağlık kaynaklarının etkin ve uygun kullanımını sağlamak için gereklidir. Makro düzey sağlık okuryazarlığı müdahaleleri ise sağlık eşitsizliklerini azaltmak için gerçekleştirilmektedir. Mevcut çalışmada sağlık okuryazarlığı müdahalelerinin sosyal hizmet eğitimindeki önemini açıklamak, bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Bu amacı gerçekleştirmek için öncelikle sosyal hizmet ve sağlık okuryazarlığı arasındaki ilişki açıklanmaktadır. Daha sonra bireysel, örgütsel ve toplumsal düzeydeki sağlık okuryazarlığı müdahaleleri ile bu müdahalelerdeki yöntemler tanıtılmaktadır. Sonuç olarak sosyal hizmet uzmanlarının, hastaları ve ailelerini güçlendirmek, sağlık hizmetlerinin ve sağlık personelinin gelişimine katkıda bulunabilmek için yetkin olmaları önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

The Importance Of The Health Literacy Interventions From Social Work Perspective
2020
Yazar:  
Özet:

Social workers can contribute to positive health outputs by planning and managing the initiatives aimed at increase in health literacy level. In this context, social workers are required to recognize clients with a low level of health literacy and to know about their needs and barriers. The knowledge and skills of social workers being an important part of interdisciplinary health team are important in terms of performing micro, mezzo and macro health literacy interventions. Micro level health literacy interventions are needed to provide the individuals with the information which they are in need of. Mezzo level health literacy interventions are important to ensure the efficient use of health resources. Macro level health literacy interventions are carried out to reduce health inequalities. The aim of this review study is to explain the importance of health literacy interventions in social work education. In order to achieve this goal, first of all, the relation between social work education and health literacy is explained. Afterwards, the micro, mezzo and macro health levels of literacy interventions are introduced. Consequently, it is important that the social workers have the competence to strengthen the patients and their families and to contribute to the development of health services and health personnel.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 742
Atıf : 5.740
Toplum ve Sosyal Hizmet