Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 52
 İndirme 46
Finansal Okuryazarlığın Gelişmesinde Bireysel Emeklik Sisteminin Önemi
2019
Dergi:  
Journal of Current Researches on Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Türkiye ekonomisinde özellikle enflasyon oranının yüksekliği, cari açığın kurlar üzerindeki baskısı gibi çeşitli faktörlerin yerel paranın iç ve dış değerini olumsuz etkilemesi, kısa vadeli davranış tarzını hâkim kılmaktadır. Bu yaklaşımın her alanda olduğu gibi geleceği planlama, sigortalama bilincinin oluşamamasında da etkili olması kaçınılmazdır. Ekonominin bu yapısal sorunları yanında, bireylerin de temel finansal konulardaki bilgi eksikliklerinin olması ama bunun da farkında olmadığı bir yapıda acilen finansal okuryazarlığın geliştirilmesi gündeme gelmektedir. Başka bir ifadeyle bu eksiklik giderilmeden, Bireysel Emeklik Sisteminde (BES) olduğu gibi ne kadar teşvik verilirse verilsin istenen sonuçlara ulaşılamamaktadır. Aslında hem finansal okuryazarlığın geliştirilmesi hem de BES’te istenen sonuçların elde edilebilmesi birbirine bağlı konulardır. Buradaki etkileşimi dikkate alarak, uzun dönemli, sabır gerektiren eğitim faaliyetlerinde BES’in araçlarını kullanmak gerekmektedir. Çalışmamızda, bugünleri okuyabilme ve yarınları öngörme eksikliği olan bireylerdeki bu bilincin oluşturulmasında, emeklilikleri için önemli olan tamamlayıcı sigorta kavramının ne kadar önemli olduğu vurgulanacaktır. Sosyal güvenlik sistemini tamamlayıcı özelliği olan BES’i ve araçlarını merkeze alarak düzenlenecek finansal okuryazarlık eğitim programlarında başarılı olunabilmesi için öneriler verilmeye çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Finansal Okuryazarligin Gelismesinde Bireysel Emeklik Sisteminin Onemi
2019
Yazar:  
Özet:

In the Turkish economy, especially the high inflation rate, the negative impact of the internal and external value of local currency by various factors, such as the pressure of the currency gap on rates, dominates the short-term behavior. As in all areas, this approach is inevitable to be effective in the development of future planning, insurance consciousness. In addition to these structural problems of the economy, there is an urgent development of financial literature in a structure where individuals have lack of knowledge on basic financial issues but are not aware of it. In other words, without removing this deficiency, as much as encouragement is given in the Individual Pension System (BES), the desired results are not achieved. In fact, both the development of financial literacy and the achievement of the desired results in the BES are related issues. Given the interaction here, it is necessary to use the tools of BES in long-term, patience-need educational activities. In our study, in creating this awareness in individuals who lack the ability to read today and forecast tomorrow, we will emphasize the importance of the complementary insurance concept, which is important for their retirement. The recommendations will be made to be successful in the financial literature training programs that will be organized by taking the BES and its tools, which is a complementary feature of the social security system.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Current Researches on Business and Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 71
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini