Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Türkiye’de Okul Öncesi Dönemde Baba Konusunda Yapılan Lisansüstü Tezlerin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Türkiye’de okul öncesi dönemde “baba” konusunda yapılmış olan lisansüstü tezlerin çeşitli değişkenler açısından analiz edilerek bundan sonra yapılacak olan çalışmalara ışık tutmak, lisansüstü düzeyde araştırma eğilimlerini belirlemek ve elde edilen veriler ışığında önerilerde bulunarak alana katkı sağlamaktır. Araştırmaya YÖK Ulusal Tez Veri Tabanında yer alan, onaylanan ve arşivlenen, konubölümü “okul öncesi” ve “baba” olarak dizinlenen 2000-2020 yılları ile sınırlandırılan, yayınına izin verilen 45 yüksek lisans ve 2 doktora tezi olmak üzere 47 lisansüstü tez dahil edilmiştir. Tezlerin analizinde nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi tekniği kullanılmıştır. Lisansüstü tezler; tezin yılı, türü, yürütüldüğü üniversite, araştırma modeli, yazıldığı dil, çalışma grubu, çalışma grubunun bulunduğu şehir, çalışma grubunun bulunduğu bölge, kullanılan veri toplama araçları, veri analizinde kullanılan istatistikler gibi başlıklara göre çözümlenmiştir. Tezlerin analizinde araştırmacılar tarafından hazırlanan ve çalışmanın amacına yönelik başlıkları içeren “Tez İnceleme Formu” kullanılmıştır. Araştırmanın verileri içerik analizi tekniği ile analiz edilmiştir. Çözümlemelerde frekans ve yüzde değerleri kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; tezlerin çoğunun yüksek lisans tezi olduğu, yıllara göre homojen bir dağılım göstermediği, Türkçe dilinde yazıldığı, çalışma grubunu okul öncesi dönemde çocuklar ve ebeveynlerin oluşturduğu, İç Anadolu Bölgesi’nde, Ankara’da ve Gazi Üniversitesi’nde yürütüldüğü, nicel çalışmalardan oluştuğu, veri toplama aracı olarak ölçek kullanıldığı, veri analiz yöntemi olarak tanımlayıcı istatistiki yöntemler ve t-testinin kullanıldığı ve çalışma konusuna göre ebeveyn tutumlarına yoğunlaşıldığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

In Turkey, the examination of post-school theses on the father in the pre-school period
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to keep light on the studies that will be carried out in Turkey by analysing the various variables of the postgraduate theses that have been done on the "father" in the pre-school period, to determine the research trends at the postgraduate level and to contribute to the field by presenting recommendations in light of the obtained data. The research included 47 undergraduate theses, including 45 master's and 2 doctor's theses permitted for publication, which are included, approved and archived in the YÖK National Thesis Database, which are limited to the years 2000-2020, which are classified as "pre-school" and "father". In the analysis of the theses, the quality research methods used the document examination technique. Graduate theses; the thesis year, type, the university in which it is conducted, the research model, the language in which it is written, the work group, the city in which the work group is located, the area in which the work group is located, the data collection tools used, the statistics used in data analysis. The "Tesis Review Form" was used in the analysis of the theses prepared by the researchers and containing the titles aimed at the purpose of the study. The data of the research was analyzed using the content analysis technique. Frequency and percentage values are used in solutions. The research has found that most of the theses are master's thesis, that they do not show a homogeneous distribution according to the years, that they are written in Turkish, that the work group is formed by children and parents in the pre-school period, that it is carried out in the Anatolian Region, Ankara and Gazi University, that it is composed of quantitative studies, that it is used as a scale as a data collection tool, that it is used as a data analysis method, that the statistical methods and t-test are used and that it is focused on the parents' attitudes according to the subject of the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.118
Turkish Studies Educational Sciences