Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 120
 İndirme 43
 Sesli Dinleme 1
Türkçe ve İngilizce Öğretim Kitaplarına Karşılaştırmalı Bir Bakış: Konuşma Becerisi Örneği
2020
Dergi:  
Çukurova Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Dünyadaki gelişmeler ile birlikte insanlar yaşadıkları çağın gereklerine uymak, çağın gerisinde kalmamak adına en az bir yabancı dil öğrenmeye çalışmaktadır. İnsanların yabancı dil öğrenme istekleri yabancı bir dili en iyi, hızlı ve etkili biçimde öğretebilmek için pek çok öğretim yöntem, teknik ve stratejisinin ortaya çıkmasını; dil öğretimi hususunda gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların artmasını sağlamıştır. Yabancı dil öğretiminde büyük bir yeri olan konuşma becerisi iletişime geçmenin ilk adımı olduğundan öğretimi önemli bir hâl almaktadır. Dilin temel bir iletişim aracı olduğu düşünülürse konuşma becerisinin dilin başlıca unsurlarından biri olduğu anlaşılacaktır. Türk dilinin öğretiminde konuşma becerisinin kullanıldığı ders materyallerinden birisi de ders kitaplarıdır. Yabancı dil öğretiminde kabul görmüş dillerden biri olan İngilizce dilinin ders kitapları, Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde kullanılan ders kitapları ile karşılaştırılarak benzerlik ve farklılıklar tespit edilebilecektir. Çalışmaya konu edilmek üzere Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde kullanılan “Yedi İklim Türkçe Öğretim Seti-B1” ile İngilizcenin yabancı dil olarak öğretiminde kullanılan “New Language Leader-Intermediate” kitapları seçilmiştir. Bu kitaplar konuşma becerisi bakımından değerlendirilmiştir. Nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi yoluyla elde edilen veriler ışığında analiz yapılmıştır. Türkçe öğretim kitabındaki etkinlik sayısının yetersiz kaldığı sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca İngilizce öğretim kitabında yer verilen ‘sesletim’ alanına Türkçe öğretim kitabında yer verilmemiştir. Çalışmada elde edilen sonuçlar doğrultusunda çeşitli öneriler getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Comparative Look At Turkish and English Teaching Books: Speaking Skills Example
2020
Yazar:  
Özet:

With the developments in the world, people try to learn at least one foreign language in order to comply with the requirements of the age they live, not to stay behind the age. The desire of people to learn a foreign language has ensured the emergence of many teaching methods, techniques and strategies to be able to teach a foreign language in the best, fast and effective way; the increase in scientific studies carried out on language teaching. As speaking skills, which have a great place in foreign language teaching, is the first step in communicating, teaching takes an important stage. If the language is considered to be a basic means of communication, it will be understood that speech skills are one of the main elements of the language. One of the teaching materials used in the teaching of the Turkish language is the teaching books. The English language curricula, which is one of the languages accepted in foreign language teaching, can be identified by comparing the curricula used in foreign language teaching with the curricula used in foreign language teaching. The "Seven Climate Turkish Teaching Set-B1" and the "New Language Leader-Intermediate" books used in the teaching of English as a foreign language were selected for the subject of the study. These books are evaluated for speech skills. The data obtained from the quality research methods through the document examination was analyzed in the light of. The result is that the number of activities in the Turkish teaching book remains insufficient. In addition, the field of 'selling' included in the English teaching book was not included in the Turkish teaching book. A number of recommendations have been presented according to the results obtained in the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Çukurova Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 193
Atıf : 171
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini