Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
9. Sınıf Coğrafya Dersi Öğretim Programı “doğal Sistemler Ünitesi İnsan ve Coğrafya ve Dünyanın Şekli ve Hareketleri” Kazanımlarına Ulaşma Düzeyinin Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 9. sınıf Coğrafya dersi öğretim programı “Doğal Sistemler Ünitesi İnsan ve Coğrafya ve Dünya’nın Şekli ve Hareketleri ”  kazanımlarına yönelik bir başarı testi geliştirmek ve geliştirilen bu test aracılığıyla öğrencilerin bu ünite kapsamında yer alan kazanımlara ulaşma düzeylerini değerlendirmek amaçlanmıştır. Çalışma, betimsel nitelikli tarama modelinde yürütülmüştür. Araştırmanın çalışma grubunu, 2019-2020 eğitim öğretim yılında Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde uygun örnekleme yoluyla seçilen Merkez Atatürk Anadolu Lisesindeki toplam 260 9. sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından 25 soruluk çoktan seçmeli bir başarı kullanılmıştır. Elde edilen verilerin analizi sonucunda testin ortalama güçlüğü port=0,67 ve testin ortalama ayırt ediciliği rort=0,31 olduğu görülmüştür. 25 maddeden oluşan bu testin güvenirlik katsayısı (KR-20) 0.99 olarak hesaplanmıştır. Verilerin analizinde ilgili kazanımlara ulaşma düzeyini gösteren mutlak başarı yüzdeleri hesaplanmıştır. “Doğal Sistemler ” ünitesine ait “Doğa ve insan etkileşimini örneklerle açıklar.”  kazanımına yönelik mutlak başarı yüzdesi % 42,08’dir.  “Coğrafyanın konularını ve bölümlenmesini açıklar.” kazanımına yönelik mutlak başarı yüzdesi % 92,50’dir. “Coğrafya biliminin gelişimini açıklar.” kazanımına yönelik mutlak başarı % 93,33’tür. “Dünya’nın şekli ve hareketlerinin etkilerini değerlendirir.” kazanımına yönelik mutlak başarı yüzdesi % 60,19’dur. Üniteye ilişkin tüm kazanımların mutlak başarı yüzdesi ortalaması ise %72,03’tür. Buradan öğrencilerin ilgili kazanımların 2’sine ulaştığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The 9. Evaluation Of The Level Of Access To The Achievements Of The Sinif Geography Course Teaching Program "natural Systems Unit Human and Geography and The Shapes and Movements Of The World"
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, the 9th-class Geography course is aimed at developing a success test to the achievements of the "Natural Systems Unit of Human and Geography and the Shapes and Movements of the Earth" curriculum and evaluating the levels of students achieving the achievements within this unit through this test developed. The work was carried out in a visual quality scan model. The research work group consists of a total of 260 9th-class students at the Central Atatürk Anadolu High School, selected through appropriate sampling in the Kahramanmaraş Onikişubat district in the 2019-2020 educational year. As a data collection tool, 25 questions have already been used by the researcher as a selectively successful success. The analysis of the results found that the test's average difficulty was port=0.67 and the test's average differentiability was rort=0.31. The reliability ratio of this test (KR-20) consisting of 25 items is calculated as 0.99. The percentage of absolute success is calculated that indicates the level of achievement of the relevant achievements in the analysis of data. It explains the “natural and human interaction by examples” of the “Natural Systems” unit.  The absolute percentage of success towards its achievement is 42,08%.  “It explains the topics and the division of the geography.” The absolute percentage of success towards its achievement is 92.50. “Geography explains the development of science.” The absolute achievement towards its achievement is 93.33%. “Evaluate the effects of the shape and movements of the world.” The absolute percentage of success towards its achievement is 60.19%. The average absolute success percentage of all achievements for the unit is 72,03%. The result is that the students have reached 2 of the relevant achievements.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini