Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Aşil Sendromunun Makyavelist Davranış Eğilimi Üzerine Etkisi: Bir Alan Araştırması
2022
Dergi:  
Trends in Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı aşil sendromunun makyavelist davranış eğilimi ve boyutları üzerine etkisinin olup olmadığını ortaya koymaktır. Çalışmanın evrenini bir Kamu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri oluşturmaktadır (n= 249). Araştırmada veri toplamak amacıyla Conroy ve arkadaşları (2001) tarafından geliştirilen, Kahraman ve Sungur (2016) tarafından Türkçe’ye uyarlanan Performans Başarısızlık Değerlendirme Envanteri ve Dahling ve arkadaşları (2009) tarafından geliştirilen, Ülbeği (2016) tarafından Türkçe’ye uyarlanan Makyavelizm Ölçeği’nden yararlanılmıştır. Araştırmada elde edilen verilerin analizinde betimsel istatistikler ve basit doğrusal regresyon analizi kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, bireylerdeki aşil sendromu algılarının makyavelist davranış eğilimleri ve boyutları üzerine pozitif yönlü bir etkiye sahip olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Axial Syndrome On Make-up Behavioral Tendence: A Field Research
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to figure out whether the acetate syndrome has an impact on the tendency and size of make-up behavior. The universe of study is formed by a public university’s Faculty of Health Sciences students (n=249). The research was developed by Conroy and his friends (2001) in order to collect data, the Performance Failure Assessment Reserve adapted to Turkish by Kahraman and Sungur (2016) and the Makyavelism Scale adapted to Turkish by Dahling and his friends (2009). In the analysis of the data obtained in the study, visual statistics and simple linear regression analysis were used. The results of the analyses found that the perceptions of acetyl syndrome in individuals have a positive effect on make-up behavior trends and dimensions.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Achilles Syndrome On Machiavellian Behavior Tendency: A Field Study
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal whether Achilles syndrome has an effect on Machiavellian behavioral tendencies and dimensions. The universe of the study consists of the students of a Public University Faculty of Health Sciences (n=249). Data were collected with The Performance Failure Assessment Inventory which is developed by Conroy et al.(2001) and adopted into Turkish by Kahraman ve Sungur (2016) and The Machiavellian Scale developed by Dahling et al. (2009) and adapted into Turkish by Ülbeği (2016) were used in study.. Descriptive statistics and simple linear regression analysis were used in the analysis of the data obtained in the study. As a result of the analysis, it has been determined that the perceptions of Achilles syndrome in individuals have a positive effect on Machiavellian behavioral tendencies and dimensions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Trends in Business and Economics

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.251
Atıf : 14.052
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini