Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Tarih ve Basın
2011
Dergi:  
Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eser 2000 yılında Kazak Türkçesi ile Leyla Nurgali tarafından yazılmıştır. Uğur Gürsu tarafından da Türkiye Türkçesine aktarılmıştır. Kitabın başlangıcında üç sayfalık “Aktarım Hakkında” başlıklı bir kısım bulunmaktadır. Yazar bu kısımda aktarım ve eser hakkında bilgiler vermiştir. Yazarın bu bölümde ifade ettiği gibi eser 20.yüzyılın ilk yarısında yaşanan acı olayları anlatmaktadır. Bu eser ayın zamanda Leyla Nurgali’nin doktora tezidir. Yazar eserin öneminden, Leyla Nurgali’nin eseri oluştururken faydalandığı farklı kaynaklardan ve anahatlarıyla 20.yy başlarında Kazakistan tarihinin olayları hakkında bilgi vermektedir. Yazar Leyla Nurgali’ye ait Tarih ve Basın isimli bu eserin Kazakistan tarihinin 20.yy başlarında karanlıkta kalan korkunç yüzünü aydınlatmada faydalı olacağı fikrini ifade etmiştir. Yazar çevirisini yaparken metinde yer alan kişi ve kurumlarla ilgili nitelemelerin Leyla Nurgali’ye ait olduğunu ve bu nitelemelere dair yumuşatma ve sertleştirme yoluna gitmediğini bu bölümde ifade etmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

null
2011
Yazar:  
2011
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




2019




Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 686
Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi