Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 80
 İndirme 8
Hastanede Çalışan Hemşirelerin Çalışma Ortamı Algısı: Trakya Örneği
2019
Dergi:  
Journal of Higher Education and Science
Yazar:  
Özet:

Araştırma Trakya bölgesindeki hastanelerde çalışan hemşirelerin çalışma ortamı algısını belirlemek amacıyla yapıldı. Tanımlayıcı tipteki bu araştırma Trakya bölgesinde bulunan en büyük üç devlet hastanesinde çalışan gönüllü 382 hemşire ile Temmuz-Ağustos 2017 tarihleri arasında yapıldı. Veriler hemşirelerin tanımlayıcı özellikleri için bilgi formu ve Lake 2002 tarafından geliştirilen, Türkçe geçerlilik ve güvenirlik çalışması 2011 yılında Türkmen, Badır, Balcı ve Akkuş-Topçu tarafından yapılan “Hemşirelik İş İndeksi- Hemşirelik Çalışma Ortamını Değerlendirme Ölçeği Hİİ-HÇODÖ ” ile toplandı. Veri analizinde sayı, yüzde, ortalama, standart sapma, tek yönlü varyans analizi, bağımsız gruplarda t testi ve korelasyon analizi kullanıldı. Hemşirelerin yaş ortalaması 33.63±7.98, birimde çalışma yılı ortalaması 4.5±5.16 yıl, kurumda çalışma yılı ortalaması 8.5±7.91 yıl idi. Hemşirelerin çalışma ortamını değerlendirme ölçeği puan ortalaması 72.21±13.769’du. Çalışılan birime göre yapılan incelemede hemşirelerin yönetime katılma ve kaliteli bakım için gerekli hemşirelik kaynakları alt boyutlarında ameliyathane ve yoğun bakım hemşirelerinin puan ortalamasının düşük olduğu, çalışma ortamını en çok hemşirelerin yönetime katılması ve temsil gücü alt boyutunun etkilediği ve ölçekten alınan puan arttıkça birim ve kurum memnuniyetinin de arttığı belirlendi. Araştırma sonuçları ameliyathane ve yoğun bakımda çalışan hemşirelerin çalışma ortamlarını daha kötü olarak değerlendirdiklerini, hemşirelerin yönetime katılmasının çalışanlar açısından önemli olduğunu ve memnuniyeti artırdığını gösterdi

Anahtar Kelimeler:

The Work Environment Of The Nurses Working In The Hospital: Example Of Tracking
2019
Yazar:  
Özet:

The research was conducted in order to determine the perception of the work environment of nurses working in the hospitals in the district of Trakya. This identifying type of study was conducted between July-August 2017 with 382 volunteers working in the three largest state hospitals in the region of Trakya. The data for the identifying characteristics of nurses and information form developed by Lake 2002, Turkish validity and reliability study in 2011 was collected with the "Nursing Work Index- Nursing Working Environment Assessment Scale HII-HÇODÖ" by Turkmen, Badır, Balcı and Akkuş-Topçu. Data analysis used number, percentage, average, standard deviation, one-way variance analysis, t test in independent groups and correlation analysis. The average age of nurses is 33.63±7. 98, the average working year in the unit was 4.5±5.16 years, the average working year in the institution was 8.5±7.91 years. The scale of assessing the work environment of nurses was the average score of 72.21±13.769. According to the study conducted by the study, the nurses participate in the management and the necessary nursing resources for quality care in the lower dimensions of the surgical and intensive care nurses' score average is low, the work environment is most of the nurses participate in the management and the representative power is affected by the lower dimensions and the score taken from the scale increases the unit and institution satisfaction is also increased. The research results showed that nurses working in the surgical and intensive care areas were worse in their working environments, that nurses’ participation in management was important for employees and increased their satisfaction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Higher Education and Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 609
Atıf : 5.118
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini