Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 10
Yoğun Bakım Hemşirelerinin Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımlarının Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

İşveren/işveren vekilleri, işin yapılması ve yürütümü sırasında çalışanların maruz kalacağı tehlike ve risklere karşı çalışanlarını korumaya yönelik uygulamalar yapmakla yükümlüdür. Koruma uygulamaları öncelikle kaynağında, kaynağında müdahale mümkün değilse ortamında ve en en son olarak çalışan üzerinde yapılan düzenlemelerdir. Çalışana yönelik koruyucu uygulamalar, çalışanın maruz kaldığı tehlike ve risklere göre kişisel koruyucu donanımların verilmesi, çalışanın bu koruyucuları kullanıp kullanmadığının kontrol edilmesi şeklinde uygulanan uygulamalar ile çalışan korunmaya çalışılmaktadır. Kişisel koruyucuların verilmesi sırasında çalışanın ergonomisine uygun olmasına, başka tehlike ve riskler meydana getirmemesine ve çalışanın kişisel koruyucuların kullanımı hakkında bilgilendirme eğitimi verilmesi önemlidir. Bu çalışma, İstanbul ilinde beş hastanenin yoğun bakımında çalışan hemşirelerin kişisel koruyucu donanımları kullanma durumlarının incelenmesi üzerine yapılmış bir çalışmadır. Çalışma sonucunda yoğun bakımda çalışan hemşirelerin çoğununluğunun bayan, evli, yoğun bakımda çalışma süresinin 1-4 yıl arasında ve günlük olarak 13 saatten fazla çalıştıklarını belirledik. Kişisel koruyucu kullanım kullanımlarının günlük çalışma süresine bağlı olarak değiştiğini, çalışma süresi arttıkça KKD kullanım düzeyinin azaldığını ve 8 saatlik çalışma süresinde KKD kullanımının yüksek çıktığını, diğer etkenler olan cinsiyet, yaş, mezuniyet, medeni durum gibi etkenlere bağlı olmadığını tespit ettik. Yoğun bakım hemşirelerinin uzun çalışma süreleri, performanslarına etki ettiğinden günlük azami çalışma süresinden fazla çalışılmamalıdır. Bu çalışma, yoğun bakım hemşirelerinin kişisel koruyucu donanım kullanması gerektiğinin önemini belirtmesi bakımından literatüre katkı yapacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini