Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 327
 İndirme 96
Türkiye’de Büyükşehir Belediyelerinin Dönüşümü ve 6360 Sayılı Kanun
2019
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk yönetim sistemini yerel yönetimler bazında değiştiren, 6360 Sayılı 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 12 Aralık 2012 tarihinde TBMM’de onaylanmış ve 30.03.2014 tarihli yerel seçimlerin ertesinde yürürlüğe girmiştir. 5216 Sayılı Belediye Kanunu’nda köklü değişiklik yapan bu yeni kanun belediye yönetimleri ile beraber, il özel idarelerini ve köy yönetimlerini de dönüştüren köklü bir değişim olmuştur. Bu kanun ile birlikte büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerdeki köyler mahalleye dönüştürülmüş ve tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu kırsal alanlarda köklü değişikliklere yol açmıştır. İl sınırlarının tamamı büyükşehir belediyesi sınırlarına alınmış ve köy tüzel kişilikleri kaldırılarak mahallelere dönüştürülmüşlerdir. Türkiye’deki kırsal nüfus ev kırsal alanlar bu kanun ile birlikte aniden kentsel alan ve kentsel nüfus olarak tanımlanmıştır. Bu dönüşüm mevcut ve yeni kurulan büyükşehir belediyelerinin üzerindeki hizmet yükümlülüklerini ve hizmet alanlarını artırmıştır. Ek bir yük olarak belediyelerin bütçelerine binen bu hizmet kalemlerinin karşılanmasında ve hizmetlerin yürütülmesinde çeşitli sorunlar ortaya çıktığı görülmüştür. Ayrıca kırsal alanların ekonomik düzeyleri ve coğrafi şartları araştırılmadan hazırlanan bu kanun ile birlikte, yeterli araç-gereç, personel ve bütçesi olmadan büyükşehir belediyelerinin, başta imar planlarının hazırlanması ve alt yapı sorunlarının giderilmesi konusunda verimli ve etkin olamadıkları anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Turki̇ye’de Buyuksehi̇r Beledi̇yeleri̇ni̇n Donusumu ve 6360 Sayili Kanun
2019
Yazar:  
Özet:

The Law on Amendments to the Declarations of Certain Law and Law with the 13th Provincial Metropolitan Municipality and 26th Provincial Establishment, which changed the Turkish administration system on the basis of local governments, was approved in the TBMM on 12 December 2012 and entered into force after local elections on 30.03.2014. This new law, which made a radical change in the Municipal Law No. 5216, together with the municipal administrations, has been a radical change that transforms the provincial private administrations and the rural administrations. With this law, the villages in the towns where the majority municipalities are located have been transformed into neighborhoods and have led to radical changes in rural areas where agriculture and livestock is intense. All of the province borders were taken to the majority municipality borders and the village legal personalities were removed and converted into neighborhoods. Rural population in Turkey home rural areas are suddenly defined as urban areas and urban populations along with this law. This transformation has increased the service obligations and services areas on the existing and newly established majority municipalities. As an additional burden in the municipalities’ budgets, these service pen and the performance of the services have arisen a variety of problems. In addition, with this law prepared without researching the economic levels and geographical conditions of rural areas, it is clear that the majority municipalities, without sufficient equipment, staff and budget, are not able to be efficient and effective in the preparation of the construction plans and the resolution of the sub-structure problems.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.534
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini