Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Travmadan 15 Yıl Sonra Tanı Alan Göz İçi Yabancı Cismi
2011
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Penetran göz yaralanmalarının sebep olduğu göz içi yabancı cismi (GİYC), cismin lokalizasyonu, boyutu ve niteliğine göre çeşitli bulgulara sebep olabilir. Bununla birlikte nadir olarak GİYC herhangi bir şikayete neden olmadan yıllarca sessiz kalabilir. Biz bu çalışmada travmadan 13 yıl sonra sık tekrarlayan ön üveite neden olan ve kataraktın bulunduğu bir hastada tespit ettiğimiz göz içi yabancı cisim olgusunu sunuyoruz. 31 yaşında erkek hasta iki senedir mevcut olan sol gözde görme azlığı ve ataklar şeklinde gelişen ağrı, kızarıklık, ışık hassasiyeti şikayetleri ile göz hastalıkları polikliniğine basvurdu. 15 yıl önce yakınında seramik veya porselen türü bir cismin patlamasıyla sol gözünden yaralanma öyksü mevcuttu. Ön segment muayenesinde sol gözde saat 2 hizasında periferik korneada minimal nefelyon, 2x1 mm boyutlarnda periferik iris defekti, ön kamarada grade 2 hücre reaksiyonu ve arka subkapsüler katarakt mevcuttu. Orbital bilgisayarlı tomografi tetkikinde sol glob içerisinde arka kutupta yerleşen 3x2mm boyutlarında, hiperdens yabancı cisim saptandı. Nedeni açıklanamayan üveit olgularında, hasta özellikle çocuk ve genç yaş gurubunda ise göz içi yabancı cisim olasılığı her zaman akılda tutulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

15 Years After Trauma Detected In The Eye
2011
Yazar:  
Özet:

Penetrating eye injuries can cause various findings depending on the localization, size and nature of the body. However, rarely the GYC can remain silent for years without causing any complaints. In this study we present the fact of an eye-individual body that we detect in a patient with a cataracts that causes frequently repeated pre-evitation after 13 years of trauma. The 31-year-old male patient has been present for two years in the form of left-looking vision deficiency and attacks developing pain, redness, light sensitivity complaints and eye diseases to the clinic. Nearly 15 years ago, a ceramic or porselen-like body exploded with a left eye injury. In the front segment examination, the left favourite hour 2 was present with minimal nefelion in the peripheral cornea, a peripheral iris defect in 2x1 mm sizes, a grade 2 cell reaction in the front room, and the back subcapsular cataract. In the orbital computer tomography inspection in the 3x2mm dimensions located in the rear polar inside the left glob, a hypertense foreign object was detected. In the unexplicable causes of uveitis, the patient, especially in the child and youth age group, should always bear in mind the possibility of an intrinsic stranger body.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 598
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini