Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Göz İçi Yabancı Cisim ile Oluşan Göz Yaralanmalarında Prognostik Faktörler
2017
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu retrospektif çalışmada intraoküler yabancı cisim (İOYC) için vitreoretinal cerrahi yapılan olgularda görmeyi etkileyen prognostik faktörlerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Çalışmaya 2007-2014 arasında İOYC tanısıyla vitreoretinal cerrahi yapılan veaz 3 ay takip edilen 52 hasta dahil edilmiştir. Olguların demografik özellikleri, preop ve postopiyi düzeltilmiş görme keskinliği (EİDGK) kaydedilmiş, postop takiplerindeki anatomik başarı ve EİDGK seviyeleri ile ilişkisi incelenmiştir. Ortalama yaş 34.6 + 14.0 yıl olan bu çalışmada ortalama takip 10,7 ay idi. EİDGK preop 1,74 + 1,15 logMAR iken postop 6. ayda 0,92 + 1,15 logMAR idi. Yabancı cisimin göze giriş yeri ekseriyetle korneal bölge idi. Altıncı ayda anatomik başarı oranı % 88,4 idi. Takiplerde 9 olguda retina dekolmanı geliştiği görüldü. Olguların %42,3de ilk cerrahiden sonra tekrar cerrahi müdahale yapılması gerekti. Anatomik bütünlük için primer onarım yapılanlarda ve yabancı cismi korneadan çıkarılanlarda 6. aydaki anatomik başarının anlamlı derecede düştüğü tespit edildi (p<0,05).

Anahtar Kelimeler:

Prognostic factors in eye injuries caused by foreign bodies in the eye
2017
Yazar:  
Özet:

This retrospective study aims to identify the prognostic factors affecting the vision in the facts performed by vitreoretinal surgery for intraocular alien bodies (IOYC). The study included 52 patients followed by a vitreoretinal surgery with IOYC diagnosis between 2007 and 2014. The demographic characteristics of the events, preop and procedural corrected vision accuracy (EIDGK) have been recorded, the anatomical success in procedural followings and the relationship with EIDGK levels have been studied. The average age of this study, 34.6 + 14.0 years, was 10.7 months of follow. The EIDGK preop was 1.74 + 1.15 logMAR while the post was 0.92 + 1.15 logMAR in the 6th month. The entrance place of the foreign body was the corneal area. In the sixth month, the anatomical success rate was 88.4%. There were nine cases of retina decomposition. In 42.3 percent of cases, surgery should be repeated after the first surgery. In primary repairs for anatomical integrity and extracted out of the cornea of foreign bodies, the anatomical success of the 6th month was found to decline significantly (p<0,05).

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 862
Atıf : 2.602
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi