Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 108
 İndirme 60
Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Öğrencilerinde Piyano Başarısı ve Duygusal Zeka Arasındaki İlişkinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi (istanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Örneği)
2019
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilindiği gibi Güzel Sanatlar Liseleri, ortaöğretim düzeyinde mesleki müzik eğitimi veren kurumlardır. Hiç kuşkusuz; Eğitim fakültelerinin müzik öğretmenliği ana bilim dalları, konservatuarlar ve güzel sanatlar fakültelerinin müzik ve sahne sanatları bölümlerinde okumayı hedefleyen müzik bölümü öğrencileri için piyano dersi oldukça önem arz etmektedir. Yapılan araştırmalarda sadece yetenek ve zekânın enstrüman eğitiminde yeterli olmadığı görülmüş ve EQ ile ister sanatçı ister öğretmen veya müzik araştırmacısı olmayı hedefleyen GSL öğrencilerinin piyano ders başarısı ile anlamlı bir ilişkisinin olup olmadığı tespit edilmek istenmiştir. Bu çalışmanın amacı; güzel sanatlar lisesi öğrencilerinin piyano başarısının duygusal zekâ boyutu ile arasındaki ilişkinin irdelenmesidir. Bu amaç doğrultusunda İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenim gören 9, 10, 11 ve 12. sınıf müzik bölümü öğrencilerine, kişisel bilgi formu ve Ergin (2017)’nin uyarlama çalışması olan Duygusal Zekâ Ölçeği Adölesan Kısa Formu uygulanarak, anket sonuçları SPSS 23 programında değerlendirilmiştir. Analiz sonucunda duygusal zekâ ve piyano başarısı cinsiyete, yaşa, piyano çalışma süresi, piyanoya ilgi ve evinde piyano olması durumu ile arasında anlamlı bir ilişkiye rastlanmıştır. Fakat elde edilen verilere göre duygusal zekâ ölçek skoru ile piyano başarı puanları arasındaki ilişki istatistiksel olarak anlamlı bulunmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

High School Of Fine Arts School Of Music Students' Piano Success and Emotional Intelligence Relationship Review From The Open (istanbul Avni Akyol Fine Arts School Example)
2019
Yazar:  
Özet:

As it is known, the High School of Fine Arts are institutions that provide professional music education at the high school level. Without a doubt; the music teaching of the educational faculty is very important for the students of the music department, which aims to study in the main disciplines of science, the conservatories and the faculties of art and the music and the stage arts. The research has found that only talent and intelligence are not sufficient in instrumental education, and it has been asked to determine whether the GSL students who aim to be an artist or teacher or music researcher with EQ have a meaningful relationship with the success of the piano lesson. The aim of this study is to identify the relationship between the size of the piano success and the emotional intelligence of the high school students. In accordance with this objective, students of the 9, 10, 11 and 12 class music department studying at the Istanbul Avni Akyol High School of Fine Arts, the personal information form and the Emotional Intelligence Scale Adölesan Short Form, which is the adaptation work of Ergin (2017) are applied, the survey results have been evaluated in the SPSS 23 program. As a result of the analysis, emotional intelligence and piano success found a meaningful relationship between gender, age, time of piano work, interest in piano and the state of being a piano at home. But according to the data obtained, the relationship between the emotional intelligence scale score and the piano success score has not been statistically meaningful.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.536
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini