Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 35
 İndirme 2
Satın Alma Gücü Paritesinin Geçerliliğinin Sınanması: Oecd Ülkeleri Örneği
2021
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada satın alma gücü paritesinin geçerliliği 18 OECD ülkesi ve Avrupa Birliği ülkeleri için OECD veri tabanından elde edilen nominal döviz kuru ve tüketici fiyat endeksi ile 2000-2017 aralığı esas alınarak aylık verilerle test edilmiştir.  Analizde kullanılan reel döviz kuru serisindeki kırılmaların varlığı ve serinin yatay kesit bağımlılığa sahip olması nedeniyle Carrion-I Silvestre, Castro ve Lopez Bazo (2005) PANKPSS birim kök testi kullanılmıştır. Birim kök test sonuçlarına göre, reel döviz kuru serisi durağan olup, OECD ülkelerinde mutlak satın alma gücü paritesi geçerlidir. Diğer yandan, analizlere nominal döviz kuru serisi ve satın alma gücü paritesi birinci farkta durağan olduğundan Westerlund (2006) çok kırılmalı eşbütünleşme ile devam edilmiştir. Eşbütünleşme test sonuçları da OECD ülkelerinde uzun dönemde Satın Alma Gücü Paritesinin geçerliliğini desteklemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Validity Of The Satin Receiving Power Party: Oecd Countries Example
2021
Yazar:  
Özet:

The validity of the purchasing power parity in this study was tested with monthly data based on the 2000-2017 interval with the nominal exchange rate and consumer price index obtained from the OECD database for 18 OECD countries and the European Union countries.  Due to the presence of fractures in the real currency currency series used in the analysis and the line has a horizontal cutting dependency, Carrion-I Silvestre, Castro and Lopez Bazo (2005) PANKPSS unit root test was used. According to the unit root test results, the real currency currency series is stable and the absolute purchasing power parity is valid in the OECD countries. On the other hand, the analysis of the nominal currency series and the purchasing power parity was stable in the first difference, Westerlund (2006) continued with a very fragile integration. The integration test results also support the long-term validity of the Purchasing Power Parity in OECD countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 859
Atıf : 3.459
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini