Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 62
 İndirme 20
Satın Alma Gücü Paritesi Hipotezi Geçerliliğinin Fourier Birim Kök Testleri ile İncelenmesi: Türkiye Örneği
2019
Dergi:  
Ekoist: Journal of Econometrics and Statistics
Yazar:  
Özet:

Satın alma gücü paritesi, literatürde en sık tartışılan ekonomik teorilerden biridir. Diğer taraftan, satın alma gücü paritesinin geçerliliği, uluslararası karşılaştırmada kullanılan ortak bir döviz kuru olması açısından önemlidir. Bu çalışmada Türkiye için satın alma gücü paritesinin geçerliliği 1992:01-2018:12 dönemi aylık verileri kullanılarak Fourier birim kök testleri yardımıyla incelenmiştir. Çalışmada karşılaştırma yapılabilmesi amacıyla literatüre son zamanlarda kazandırılan iki farklı birim kök testi kullanılmıştır. Çalışmanın sonuçları Türkiye için satın alma gücü paritesi hipotezinin geçerli olduğunu göstermektedir. Buna göre Türkiye’nin incelenen dönemde reel döviz kurları durağandır ve reel döviz kurlarına gelen şoklar geçicidir. Çalışmadan elde edilen genel sonuca göre Türkiye için SAGP’nin para politikası kararlarında etkin rol oynaması beklenmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Review of the Validity of the Purchasing Power Parity Hypothesis with Fourier Unit Root Tests: Turkey Example
2019
Yazar:  
Özet:

The parity of purchasing power is one of the economic theories discussed in literature. On the other hand, the validity of the purchasing power parity is important in terms of the fact that it is a common currency currency used in international comparison. In this study the validity of the purchasing power parity for Turkey was studied with the help of Fourier unit root tests using monthly data of the 1992:01-2018:12 period. In order to compare the study, two different units of root tests have been used to be awarded to literature recently. The results of the study show that the assumption power parity hypothesis for Turkey is valid. According to this, in the examined period of Turkey, the real currency rates are stable and the shocks that come to the real currency rates are temporary. According to the general conclusion from the study, SAGP is expected to play an effective role in monetary policy decisions for Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Validity Of Purchasing Power Parity Hypothesis With Fourier Unit Root Tests: The Case Of Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

Purchasing power parity is one of the most frequently discussed economic theories in the literature. Furthermore, the validity of purchasing power parity is important in terms of being a common exchange rate used in international comparison. In this study, the validity of purchasing power parity was examined using Fourier unit root tests for Turkey for the period 1992:01-2018:12. In order to make a comparison, two different recently developed unit root tests were used in the study. The results show that the purchasing power parity hypothesis is valid for Turkey. Accordingly, the real exchange rate is stationary and the shocks on the real exchange rate is temporary in this period. According to overall results, it is expected that PPP play an active role in monetary policy decisions. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ekoist: Journal of Econometrics and Statistics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 230
Atıf : 1.522
Ekoist: Journal of Econometrics and Statistics