Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 71
 İndirme 26
Okul Öncesi Öğretmenleriyle Yapılan Görüşmelere Göre Okul Öncesi Dönemde Sosyal Becerilere İlişkin Çok Yönlü Bir Değerlendirme
2021
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, öğretmenlerin görüşlerine göre okul öncesi dönemde sosyal becerilere ilişkin çok yönlü bir değerlendirmenin yapılmasıdır. Çalışma tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. Çalışmanın katılımcıları, Tokat ilinde yer alan anasınıflarında ve anaokullarında görev yapmakta olan 58 okul öncesi öğretmeninden oluşmaktadır. Çalışma verileri araştırmacı tarafından hazırlanan yedi maddelik açık uçlu sorular eşliğinde yapılan yüz yüze görüşmelerle toplanmış ve frekans ile yüzde değerleri kullanılarak analiz edilmiştir Çalışma sonucunda, öğretmen görüşlerine göre çocukların en iyi olduğu sosyal becerinin yardım etme ve en çok yetersiz olduğu sosyal becerinin paylaşma olduğu belirlenmiştir. Okul öncesi dönem çocuklarına kazandırılması gereken sosyal becerilerin başında iletişimi başlatma ve sürdürme ile saygılı olmanın yer alması gerektiği belirtilmiştir. Öğretmenlerin sosyal beceri etkinliklerine yer verme sıklıklarının çok yeterli olmadığı, sosyal beceri eğitiminde drama, oyun ve hikâye yöntemini ağırlıklı kullandıkları ve sosyal beceri eğitimindeki güçlükler arasında daha çok aileye ilişkin olumsuz durumları vurguladıkları saptanmıştır. Okul öncesi öğretmenlerinin sosyal becerilere ilişkin teoriden uygulamaya bilgilerinin ve deneyimlerinin artırılmasına yönelik alan uzmanları eşliğinde eğitim hizmetlerinin sağlanması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

According To The Talks Made With Teachers In The Pre-school Period, A Highly Oriented Assessment Of The Relationship With Social Persons In The Pre-school Period
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to make a versatile assessment of social skills in the pre-school period according to the teachers' opinions. Working is an imaginary work in the scan model. The participants of the study consist of 58 pre-school teachers who are working in their native schools and kindergartens located in the Tokat province. The study data was collected with face-to-face conversations accompanied by seven subjects of open end questions prepared by the researcher and analyzed using the frequency and percentage values The study resulted in the teachers’ opinions that the social skills of the children were best to help and the social skills of the children were most insufficient to share. It is noted that the social skills that should be given to the children of the pre-school period should be included in the beginning of communication and continuation of respect. It has been found that teachers don’t have enough frequencies of participation in social skills activities, that they use the method of drama, play and story in social skills education, and that they emphasize the negative situations related to the family among the difficulties in social skills education. It is recommended that pre-school teachers provide educational services accompanied by specialists in the field to enhance their knowledge and experience from the theory to the application of social skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 736
Atıf : 5.080
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi