Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 111
 İndirme 38
Gezi̇ Yontemi̇ni̇n Sosyal Bi̇lgi̇ler Ogretmen Adaylarinin Basarilarina Etki̇si̇ni̇n ve Gezi̇ Yazisi Yazmalarina İli̇ski̇n Gorusleri̇ni̇n İncelenmesi̇
2019
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, gezi yönteminin Sosyal Bilgiler öğretmen adaylarının başarılarına etkisini ve Sosyal Bilgiler öğretmen adaylarının uygulamaya yönelik ve gezi yazısına ilişkin görüşlerinin incelenmesine amacıyla yapılmıştır. Bu doğrultuda araştırmada, karma yöntem ve karma yöntem içerisinde yer alan açıklayıcı ardışık desen kullanılmıştır. Araştırmanın nicel kısmında deneysel desen, nitel kısmında ise durum çalışması deseni kullanılmıştır. Çalışma grubunun belirlenmesinde uygun durum örneklemesi yöntemi kullanılmıştır. Buna göre çalışma grubunda İç Anadolu’da yer alan bir devlet üniversitesinde öğrenim gören 24 Sosyal Bilgiler öğretmen adayı yer almıştır. Araştırmanın veri toplama aracını uzman görüşü alındıktan sonra son şekli verilen 15 maddeden oluşan başarı testi ve üç sorudan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu oluşturmaktadır. Araştırma, araştırmacı tarafından uygulanmış ve verileri toplanmıştır. Nicel verilerin analizinde SPSS 15.0, nitel verilerin analizinde ise içerik analizi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, gezi yöntemi kullanımının öğretmen adaylarının akademik başarılarına olumlu etkisi olduğu tespit edilmiştir. Sosyal Bilgiler öğretmen adaylarının gezi yazısına yönelik görüşleri incelendiğinde, genel olarak öğrenme üzerinde olumlu etkisi olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Social Information Of The Travel Method The Impact Of The Teaching Candidates On The Success and The Review Of The Views Of The Relationship With The Travel Writers
2019
Yazar:  
Özet:

This research was conducted with the aim of examining the impact of the travel method on the success of the Social Information teacher candidates and the views of the Social Information teacher candidates on the application and travel writing. In this direction, the research has used the explanatory consecutive pattern within the karma method and the karma method. In the quantum part of the study, the experimental pattern was used, and in the quality part, the situation study pattern was used. For the determination of the work group, the appropriate sample method has been used. According to this, the study group included 24 Social Information teachers candidates who studied at a state university located in Anatolia. The research’s data collection tool forms a successful test consisting of 15 subjects and a semi-configured interview form consisting of three questions. The research was carried out by the researcher and the data was collected. SPSS 15.0 is used in the analysis of qualitative data and content analysis in the analysis of qualitative data. The research has found that the use of the travel method has a positive impact on the academic achievements of teachers candidates. When the opinions of teachers candidates on the travel writing are examined, it has been found to have a positive impact on learning in general.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.157
Atıf : 16.367
2023 Impact/Etki : 0.37
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi