Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 32
 Sesli Dinleme 1
El-medhal İlâ Usûli’l-hadis Alâ Menheci’l-hanefiyye, Abdülmecîd Et-türkmânî, (dâru’r-riyâhîn), Beyrut-lübnân, 2018, S. 341.
2021
Dergi:  
İslam Tetkikleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslam hukukunun temel kaynaklarından biri olan sünnet ile, Hz. Peygamber tarafından öğretilmiş ve konulmuş olan kaideler bütünü; hadis ile de sünnetin aktarıldığı yazılı malzeme kastedilmiştir. Bu aktarımın metodolojisi olan hadis usûlüne dair Şâfiîler müstakil çalışmalar kaleme almışken Hanefîler, daha çok fıkıh usûlü çalışmalarının sünnet başlığı altında, bazı kitapların mukaddimelerinde ele almıştır. Günümüzde müstakil olarak okunan hadis usûlü eserlerinin çoğu Şâfiî hadis usûlü anlayışını yansıtmaktadır. Hanefî hadis usûlü anlayışı ise birkaç eser dışında müstakil çalışmalara konu olmamıştır. Bu boşluğu doldurmak maksadıyla yaklaşık iki yüz eserden yararlanılarak, âdeta Hanefî fıkıh usûlü eserlerinin sünnet bahislerinin panoramasının sunulduğu, bununla birlikte zaman zaman muhaddislerin görüşlerine de yer verildiği el-Medhal ilâ usûli’l-hadîs alâ menheci’l-Hanefiyye adlı eser Abdulmecîd et-Türkmânî tarafından kaleme alınmıştır. Bu çalışmada adı geçen eserin tanıtımı yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

El-medhal Ilâ Usûli’l-hadis Alâ Menheci’l-hanefiyye, Abdulmecîd Et-turkmânî, (dâru’r-riyâhîn), Beyrut-lubnân, 2018, S. 341.
2021
Yazar:  
Özet:

It is one of the main sources of Islamic law, Hz. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) was the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him). In the words of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) wrote in the words of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) in the words of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him). Today, many of them are the people of the world, and they are the people of the world, and they are the people of the world. He has not been able to do anything except for a number of works. In order to fill this emptiness, about two hundred works were used, the panorama of the synthesis of the Hanefî fıkıh usûlü works was presented, and with this time the opinions of the muhaddis were also placed by the work named Abdulmecîd et-Turkmânî, named Al-Medhal ilâ usûli’l-hadîs al-menheci’l-Hanefî. The name of the work will be presented.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
İslam Tetkikleri Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 260
Atıf : 182
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini