Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 9
Yuksekogretim Duzeyinde İngilizce’yi Yabanci Dil Olarak Ogrenen Turk Ogrencilerin Elf ve Standart İngilizce Kavramlarina Yonelik Tutumlari
2022
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda, “Lingua Franca olarak İngilizce” terimi, farklı ana dilleri olan konuşmacılar arasında İngilizce iletişimin bir yolunu belirtmek için kullanılmıştır. İngilizce bu kadar yaygınlaşınca dünyanın farklı yerlerinde farklı İngilizceler ortaya çıktı ve bu da Standart İngilizce olmalı mı olmamalı mı sorusunu gündeme getirdi. Bu betimleyici araştırma çalışmasının amacı, hem İngilizceyi İngilizce öğrenen Türk öğrencilerinin bir Lingua Franca olarak İngilizce algılarını hem de Standart İngilizce açısından tutumlarının nasıl şekillendiğini araştırmaktır. Çalışma, iki devlet üniversitesinde yabancı diller yüksekokulunda bir yıllık yoğun dil kursu alan 173 İngilizce yükseköğretim düzeyindeki öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmada hem nicel hem de nitel veri toplamayı mümkün kılan çevrimiçi bir anket kullanılmıştır. Analiz aşamasında, birinci araştırma sorusu ve ikinci araştırma sorusu için betimsel istatistikler kullanılmıştır; Açık uçlu sorulara verilen cevaplar, katılımcıların görüşlerini derinlemesine anlamak için içerik analizi yoluyla analiz edilmiştir. Sonuçlar, öğrencilerin İngilizce'nin ortak bir dil olarak konumunun ve değerinin farkında olduklarını ve öğrencilerin İngilizce'ye karşı olumlu tutumlara sahip olduklarını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Efl Learners’ Attitudes Towards Elf and Standard English At Tertiary Level
2022
Yazar:  
Özet:

In recent years, the term “English as a Lingua Franca” has been employed to indicate a way of communication in English between speakers with different native languages. When English became so widespread, different Englishes emerged in different parts of the world, and this brought up the question of whether there should be a Standard English or not. The purpose of this descriptive research study is to explore both Turkish EFL students’ perceptions on English as a Lingua Franca and how their attitudes are shaped in terms of Standard English. The study was conducted with 173 English tertiary level students taking one-year intensive language course in school of foreign languages at two state universities. An online questionnaire was used in the study, which made it possible to collect both quantitative and qualitative data. In the analysis procedure, descriptive statistics were used for the first research question and for the second research question; responses to the open-ended questions were analyzed through content analysis to obtain in depth the understanding of the views of participants. The results show that students are aware of the position and the value of English as a common language and that students have positive attitudes towards English.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.099
Atıf : 16.015
2023 Impact/Etki : 0.583
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi