Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 33
 İndirme 5
Üniversite Öğrencilerinde Psikolojik Yardım Almaya İlişkin Tutumun ve Psikolojik Yardım Alma Niyetinin Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi
2021
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada üniversite öğrencilerinde psikolojik yardım almaya ilişkin tutumun ve psikolojik yardım alma niyetinin bazı demografik değişkenlere (cinsiyet, sınıf düzeyi, fakülte türü, romantik ilişki durumu, daha önce psikolojik yardım alma, yardım alınan uzman türü, yardımın yararlılığı) göre incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemini, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan 884 (514 kız, 370 erkek) lisans öğrencisi oluşturmaktadır. Psikolojik Yardım Almaya İlişkin Tutum Ölçeği, Psikolojik Yardım Alma Niyeti Envanteri ve Kişisel Bilgi Formu kullanılarak elde edilen araştırma verileri t-testi ve ANOVA ile analiz edilmiştir. Araştırma sonuçlarıyla üniversite öğrencilerinin psikolojik yardım almaya ilişkin tutum ve psikolojik yardım alma niyeti puanlarının cinsiyet, sınıf düzeyi, fakülte, romantik ilişki durumu, daha önce psikolojik yardım alma, yardımın yararlılığına ilişkin görüş değişkenlerine göre anlamlı farklılık gösterdiği bulunmuştur. Katılımcıların %81,9’u öğrenim gördükleri üniversitelerinde Psikolojik Danışmanlık Merkezinin gerekli olduğunu ifade etmişlerdir. Bununla birlikte psikolojik yardım almaya ilişkin tutum ve psikolojik yardım alma niyetinin yardım alınan uzman türüne göre farklılaşmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Elde edilen bulgular ilgili literatür çerçevesinde tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Students At The University Have The Right To Receive Psychological Assistance and The Right To Receive Psychological Assistance According To Varied Values.
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the attitude and intention to receive psychological assistance in university students according to some demographic variables (gender, class level, faculty type, romantic relationship status, previously receiving psychological assistance, the type of specialist who received assistance, the usefulness of the assistance). The sample of the study consists of 884 (514 girls, 370 men) bachelor students who are studying at Bolu Abant İzzet Baysal University in the 2019-2020 educational year. Research data obtained using the attitude scale on receiving psychological assistance, the psychological assistance intention inventory and the Personal Information Form were analyzed with t-test and ANOVA. The research finds that the attitude and intention of university students to receive psychological assistance points significantly vary according to gender, class level, faculty, romantic relationship status, previously receiving psychological assistance, the usefulness of assistance. 81.9% of participants said that a psychological consultancy center was needed at their universities they studied. However, the attitude towards receiving psychological assistance and the intention to receive psychological assistance have not varied according to the type of specialist who received the assistance. The findings were discussed in the context of the literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.902
Atıf : 17.903
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi