Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 92
 İndirme 29
Bırakın Ölmeden Önce Satın Alayım! Covid-19 Salgını Sürecinde Tüketicilerin Satın Alma Davranışları Üzerine Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bilindiği üzere, satın alma davranışı gerek iş dünyası gerek akademik camia tarafından üzerinde yoğun bir şekilde çalışılan konulardan bir tanesidir. Bu sebeple, bu alanda araştırmalar yürüten akademisyenler ve araştırmacılar tüketicilerin neden ve nasıl satın alma davranışında bulunduklarını ortaya koymak için çeşitli modeller ve yaklaşımlar geliştirmişlerdir. Klasik modeller neden satın alma davranışında bulunduğumuzun ve bir şeyi satın alma kararımızın arkasındaki nedenleri açıklamaya çalışırken, modern modeller satın almaya sebep olan nedenleri ortaya çıkarmak yerine satın alma sürecini açıklamaya çalışmaktadır. Koşullar, zaman, kişinin psikolojik veya fizyolojik durumu vb. pek çok etmen bir tüketicinin satın alma davranışını etkilemektedir. Gündelik hayatta, satın alma kararlarımızı ihtiyaç veya isteklerimize göre veririz. Doğal felaketler, salgın, savaş vb. olağanüstü durumlarda ise, her şey hayatta kalmak ile ilgilidir. Gereksiz bir şey satın almaktan ziyade, tüketiciler o süreçte ihtiyaç duyacakları acil ve önemli ihtiyaçlarını satın almaya çalışmaktadır. Bu çalışma, tüketicilerin gündelik yaşamda ne şekilde satın alma davranışında bulunduklarını ortaya çıkarmayı hedeflememektedir, aksine Covid-19 salgınının etkisi altında olduğumuz şu süreçte tüketicilerin panik satın alma eyleminde bulunmalarının arkasındaki faktörleri ve bu faktörlerin satın alma davranışı üzerindeki etkilerini ortaya koymayı hedeflemektedir. Bu bağlamda, Sivas’ta ikamet etmekte olan 304 katılımcıya online ortamda anket uygulanmıştır. Katılımcılar tesadüfi örneklem yöntemiyle belirlenmiş ve anketlerden elde edilen bulgular SPSS programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Çalışmada kullanılacak anket için, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde yer alan etik kuruldan izin alınmıştır. Covid-19 salgınının dünya üzerinde hala etkisini göstermesi ve hayatı her açıdan etkilediği şu süreçte gerek ticari işletmeler gerek akademik camia için önem taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Let Me Buy Before I Die. A Study On Consumer Purchasing Behaviors During The Covid-19 Infection Process
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

As known, purchasing behavior is one of the topics that academic camia has studied intensely on the business world that needs. Therefore, researchers and researchers in this field have developed a variety of models and approaches to reveal why and how consumers are in purchasing behavior. While classic models try to explain the reasons why we are in buying behavior and the reasons behind our decision to buy something, modern models try to explain the purchase process instead of revealing the reasons that cause the purchase. Conditions, time, the psychological or physiological condition of the person, etc. Many factors affect a consumer’s purchasing behavior. In our daily life, we make our purchase decisions according to our needs or wishes. Natural disasters, epidemic, war, etc. In exceptional circumstances, everything is about survival. Instead of buying something unnecessary, consumers are trying to buy the urgent and important needs they will need in that process. This study is not aimed at revealing how consumers behave in their daily lives, but rather, it is aimed at revealing the factors behind the panic of consumers in the process we are under the influence of the Covid-19 epidemic and the effects of these factors on the purchasing behavior. In this context, an online survey was carried out to 304 participants residing in Sivas. Participants were identified by random sampling method and the findings obtained from surveys were analyzed through the SPSS program. For the survey to be used in the study, the ethical board located within the Republic of Sivas University has been approved. The Covid-19 epidemic still affects the world and affects life in all respects in this process, it is important for the academic camia that business needs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.036
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini