Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 43
 İndirme 8
 Sesli Dinleme 1
Abd'deki 2008 Finansal Krizi: Genel Bir İnceleme
2012
Dergi:  
İstanbul İktisat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, eşik-altı ipotekli konut piyasası krizinin kökenlerini ve bunu, 1930'ların Büyük Buhranı 'ndan beri Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarihindekişiddetli finansal krize dönüştüren gelişmeleri incelemektedir. Kriz, ipotekli konut piyasasının sorunlarıyla 2007 yazında başlamıştır Eylül 2008'de, ABD'nin büyük yatırım bankalarından birisi olan Lehman Brothers'ın batmasından sonra farklı bir boyut kazanmış ve dünya finans piyasalarıyla küresel ekonomiyi etkilemiştir. Krizin ana sebebi, ABD emlak piyasası fiyatlarında ortaya çıkan balondur. Buna da ABD Merkez Bankası'nın 2001 yılından beri izlediği aşırı genişlemeci para politikası ile küresel dengesizlikler neden olmuştur. Emlak piyasasında oluşan balonun patlamasıyla, krizin hem reel ekonomi hem de finansal sistem üzerindeki yıkıcı etkileri daha açık hale gelmiştir. Diğerleri arasında, ekonominin gelecekteki gidişatına dair genel bir güven kaybı, zayıf yasal yapı, aşırı borç yükü ve yatırımcıların artan risk iştahı bu bozulmaya katkıda bulunan faktörler olmuşlardır. Otoriteler, krizin olumsuz etkilerini azaltmak için hem makro hem de mikro düzeyde çeşitli politika tedbirlerine başvurmuşlar ve bunları uygulamaya koymuşlardır. Ne var ki, bugüne kadar krizin ana nedenleri üzerinde ve gelecekte benzer bir krizi önlemek için ne yapılması gerektiği konusunda genel kabul görmüş bir açıklama yoktur.

Anahtar Kelimeler:

A General Review Of The 2008 Financial Crisis In Abd039
2012
Yazar:  
Özet:

this article has reviewed the origins of the subcontracted housing market crisis, and since 1930039s have gained a different dimension after the collapse of amerika joint states, which has been investigated the developments that convert personally into financial crisis in the history of the crisis mortgaged housing market in the summer of 2007, the main reason for the fact that abd039 in the future, one of the major investment banks, lehman brothers039 has gained a different size and the main cause of the crisis affected by global economy with world finance markets, the main reason of the crisis, which has become a significant financial impact on the global economy, and has been a significant financial impact on the crisis of the global economy in the financial impact of the global economy, since the global economy, and has become a significant financial impact of the financial impact of the financial impact of the financial impact of the financial impact of the crisis, and the major financial impact of the financial impact of the financial impact of the crisis of the financial impact of the global economy in the global economic impact of the crisis of the global economic impact of the global economy in the crisis, and the global economics of the financial impact of the global financial impact of the financial impact of the financial impact of the

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İstanbul İktisat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 425
Atıf : 992
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini