Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 76
 İndirme 13
2008 Küresel Krizi ve Sonrasında Türkiye’de Uygulanan Maliye Politikalarına Genel Bir Bakış
2015
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

2008 krizi, dünya ekonomilerinin neredeyse tamamının kapitalist sistemin içinde olması nedeniyle dünyanın ilk küresel krizi olarak değerlendirilmektedir. Birçok ekonomiyi içene dâhil eden küresel kriz ve sonrasında, ülkelerin nasıl bir politika izleyecekleri önem arz etmektedir. Görülen o ki başta ABD olmak üzere diğer birçok ülke öncelikli olarak para politikasına başvurmuş olmasına rağmen, krizin çıkış noktasını maliye politikası olarak görmüş ve bu alanda müdahalelerde bulunmuştur. Bu çalışma 2008 küresel krizi ve Türkiye’deki maliye politikalarına yansımasını değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Bu süreçte öncelikle 2008 küresel krizinin nedenleri ve ortaya çıkış süreci ele alınmıştır. Sonrasında ise genel olarak kriz sonrası uygulanan maliye politikaları anlatılarak, Türkiye’de ki maliye politikaları irdelenmiş ve çalışma tamamlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 988
Atıf : 8.995
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini