Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 21
 İndirme 3
Küresel Finans Krizi Sonrasında Merkez Bankacılığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası
2016
Dergi:  
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

2008 yılı son çeyreği itibariyle hemen tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomileri etkisi altına alan küresel finans krizi, uluslararası piyasalarda ciddi bir durgunluğa neden olmuştur. Şüphesiz bu durgunluk hane halklarının tüketim harcamalarını, ülkelerdeki fiyat istikrarını, istihdam seviyesini ve buna bağlı olarak da merkez bankalarının uygulamış oldukları para politikalarını önemli ölçüde etkilemiştir. Öyle ki; küresel kriz öncesinde dezenflasyon politikası izleyen bazı merkez bankaları küresel kriz sonrasında reflasyon politikaları uygulamak zorunda kalmışlardır. Bu çalışmada, 2008 küresel finans krizinin nedenleri, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomileri üzerindeki etkileri ve merkez bankalarının uygulamış oldukları para politikalarına getirmiş olduğu yenilikler ele alınmaktadır. Bu bağlamda, ABD merkez bankası FED’in uyguladığı para politikaları ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) uygulamış olduğu geleneksel olmayan para politikası araçlarının makro ekonomik etkileri değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Central Bank Of The Republic Of Turkey and Central Bank Of The Republic Of Turkey After Global Financial Crisis
2016
Yazar:  
Özet:

Since the last quarter of 2008, the global financial crisis, which has affected almost all developed and developing economies, has caused a serious stagnation in the international markets. Without a doubt, this stagnation has significantly affected household people’s consumption spending, price stability in the countries, employment level, and consequently the monetary policies that the central banks have implemented. Therefore, some central banks that followed the de-inflation policy before the global crisis have been forced to implement the de-inflation policy after the global crisis. This study discusses the causes of the 2008 global financial crisis, the effects on the developed and developing countries’ economies and the innovations that the central banks have brought to the monetary policies they have implemented. In this context, the macroeconomic effects of the non-traditional monetary policy instruments implemented by the US Central Bank (FED) and the Turkish Republic Central Bank (TCMB) are assessed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 731
Atıf : 5.048
2023 Impact/Etki : 0.238
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi