Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 172
 İndirme 78
Majör Merkez Bankalarının Para Politikası Yaklaşımları: 2008 Küresel Finans Krizi ve Avrupa Borç Krizi Üzerine Bir Deneme
2019
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

 Küresel finans krizi sonrasında merkez bankaların para politikalarında önemli dönüşümler yaşanmıştır. Kriz öncesi dönemde yalnızca fiyat istikrarına odaklanan merkez bankaları, krizle birlikte finansal istikrarı da dikkate almıştır. Diğer taraftan merkez bankalarının para politikası için kullandığı araçlar sınırsız değildir. Özellikle, küresel finans krizinin Avrupa borç krizine dönüşmesi ile birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları reel ekonomiyi yeniden canlandırmak için geleneksel olmayan para politikalarına başvurmuştur. Bu kapsamda gelişmiş ülke merkez bankaları, faiz oranlarını agresif bir şekilde düşürerek politika faizlerini sıfır seviyelerine indirmiştir. Böylece geleneksel olmayan para politikaları uygulamaları ile merkez bankaları bilançoları genişlemiş ve parasal taban büyük ölçüde arttırılmıştır. Merkez bankalarının bu noktadaki amacı daralan küresel talebe bağlı olarak deflasyon sürecinden çıkmaya çalışmak olmuştur. Bu amaçla bu çalışmada, küresel krizle birlikte majör olarak kabul edilen merkez bankalarının (FED, ECB, BOJ ve BOE) para politikaları uygulamalarına ve sonuçlarına değinilmiştir. Çalışmadaki diğer bir amaç ise küresel kriz sonrası para politikalarının etkinliğine yönelik tartışmalara dikkat çekmektir.

Anahtar Kelimeler:

Monetary Policy Approaches Of Major Central Banks: A Test On The 2008 Global Financial Crisis and The European Debt Crisis
2019
Yazar:  
Özet:

After the global financial crisis, the monetary policy of the central banks has changed significantly. In the pre-crisis period, the central banks focused only on price stability, and the financial stability, along with the crisis, was also taken into account. On the other hand, the instruments used by the central banks for monetary policy are not unlimited. In particular, as the global financial crisis turns into the European debt crisis, developed countries’ central banks have applied to non-traditional monetary policies to revive the real economy. In this context, developed countries’ central banks have reduced their interest rates aggressively to zero. Thus, with the practices of non-traditional monetary policies, the central banks have expanded their balance sheets and the monetary base has been significantly increased. The goal of central banks at this point was to try out of the deflation process due to the narrow global demand. For this purpose, this study focuses on the monetary policy practices and outcomes of central banks (FED, ECB, BOJ and BOE) which are considered to be major along with the global crisis. Another objective of the study is to draw attention to the discussions on the effectiveness of the monetary policies after the global crisis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 692
Atıf : 5.698
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini