Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 3
Devletin Göreli Özerkliği Tezi ve Abd’de 2008 Finansal Krizi
2020
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma, 2008 Krizi’nde neoliberalizmin ABD’de sorgulanmasına rağmen hükümet uygulamalarında neden derinleştiğini anlamak için Obama ve Trump dönemlerindeki devlet ve sermaye ilişkilerine odaklanmıştır. Devletin Göreli Özerkliği Tezi’nin ABD’nin Obama ve Trump döneminde krize yanıt olarak geliştirilen devlet politikalarını açıklamada ne derece başarılı olduğu ortaya koymak amaçlanmaktadır. Bu amaçla, ilkin, Poulantzas’ın Devletin Göreli Özerkliği Tezi Domhoff ve Miliband’ın çalışmaları çerçevesinde eleştirel olarak incelenmektedir. Obama’nın seçim kampanyalarının sermaye sınıfı tarafından desteklendiği, Trump’ın ise iş adamı olması hasebiyle sermaye sınıfının ABD devlet politikalarının oluşturulmasına doğrudan katılım sağladığı vurgulanmaktadır. Bunun sonucunda, bu yönetimlerin krize karşı geliştirdikleri politikaların neoliberalizmin derinleşmesine ve bu sistemdeki hataların göz ardı edilmesine neden olduğu tartışılmaktadır. Sonuç bölümünde, devletin sermaye sınıfı ile sıkı bağları sonucu krize yönelik politikaları geliştirip uygularken göreli özerk davranamadığı, daha çok finans sermayesinin bir aracı gibi davrandığı ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The 2008 Financial Crisis and The 2008 Financial Crisis
2020
Yazar:  
Özet:

The study focused on the state and capital relations during Obama and Trump periods to understand why neoliberalism was deepened in government practices despite the 2008 crisis being questioned in the United States. The State Relative Autonomy Thesis is intended to show how successful it was in the declaration of the U.S. government policies developed as a response to the crisis during the Obama and Trump period. For this purpose, the first is critically studied in the framework of the work of Domhoff and Miliband's Relative State Autonomy Thesis of Poulantzas. Obama’s election campaigns are supported by the capital class, and Trump is a businessman, and the capital class is directly involved in the creation of the U.S. state policies. As a result, it is discussed that the policies that these governments develop against the crisis lead to the deepening of neoliberalism and the neglect of errors in this system. In the outcome section, it is revealed that the state, as a result of its close ties with the capital class, is unable to behave relatively self-sufficient when developing and implementing crisis-oriented policies, and that the financial capital is more likely to behave as an instrument.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.721
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini