Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 111
 İndirme 26
Türkçe Dersi Öğretim Programları ile Okuma Becerileri Öğretim Programının Uluslararası Okuma Yeterlikleri Bağlamında İncelenmesi
2021
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Okuma, temelleri informal yaşantılar aracılığıyla atılmaya başlanan, formal eğitim süreçleri ile planlı etkinlikler şeklinde devam eden, bireylerin gerek akademik gerek sosyal yaşamları için önem teşkil eden temel beceriler arasında yer almaktadır. Bu çalışmada ilkokul ve ortaokul Türkçe dersi ve 5-6.sınıflar okuma becerileri derslerine ait öğretim programlarındaki bu beceriye ait kazanımların uluslararası yeterlikler çerçevesinde incelenmesi hedeflenmiştir. Çalışmada 2019 yılı itibariyle uygulanmakta öğretim programlarının dışında bir önceki Türkçe dersi öğretim programları da ele alınmış olup öğretim programları PISA ve PIRLS uygulamalarında yer alan yeterlikler çerçevesinde incelenmiştir. Öğretim programlarının analizi sonucunda 2019 ilkokul Türkçe dersi öğretim programının orta ve ileri düzey PIRLS becerilerini karşılamamasına rağmen PIRLS becerilerini karşılama oranının bir önceki programa göre daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. 5-8. sınıf öğretim programlarının PISA okuma yeterlikleri açısından incelenmesi sonucunda 2019 öğretim programında bir önceki programa göre belirgin düzeyde bir düşüş yaşanarak PISA yeterliklerinin yarı yarıya azalmış olduğu belirlenmiştir. Okuma becerileri dersine ait sonuçlar ele alındığında ise programın PISA yeterlikleri açısından 5-8.sınıflar Türkçe dersi öğretim programına göre daha yetkin bir yapıya sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Teaching Programs With Reading Skills Review Of The Teaching Programs With International Reading Skills
2021
Yazar:  
Özet:

Reading is one of the basic skills that begin to be founded through informal experiences, formally training processes and planned activities that continue in the form of important academic and social lives of individuals. This study aimed at examining the achievements of this skill in the teaching programs of primary and secondary school Turkish lessons and 5-6.class reading skills courses within the framework of international qualifications. In the study, in addition to the teaching programmes implemented by 2019, the previous Turkish lesson teaching programs were also discussed and the teaching programs were studied in the framework of the qualifications included in the PISA and PIRLS applications. As a result of the analysis of the teaching programs, the 2019 primary Turkish lesson teaching program was not able to meet the middle and advanced PIRLS skills, but the rate of meeting the PIRLS skills was higher than the previous program. According to the study of PISA reading qualifications in 5-8 classes, PISA qualifications have decreased by half, with a significant decrease in the 2019 curriculum compared to the previous program. When it comes to the results of the reading skills course, the conclusion is that the program has a more competent structure in terms of the PISA qualifications of the 5-8.class Turkish lessons than the teaching program.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.178
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini