Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 14
Muhasebe Derslerindeki Akademik Başarı ile Çoklu Zeka Alanları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Muhasebe ve Finansman Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı üniversite öğrencilerinin zeka alanları ile muhasebe derslerindeki akademik başarıları arasında bir ilişki olup olmadığının belirlenmesidir. Bu amaçla muhasebe derslerinin en yoğun olarak okutulduğu İşletme Bölümü öğrencileri üzerinde nicel bir araştırma yapılmıştır. Çalışmada öğrencilerin zeka alanlarının belirlenmesi için Oral (2001) tarafından Türkçe’ye uyarlanmış Gardner’ın Çoklu Zeka Envanteri’nden yararlanılarak bir anket çalışması hazırlanmıştır. Anket çalışması 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi olan 165 kişi ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda zeka alanları ile muhasebe derslerindeki akademik başarı arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olmadığı tespit edilmiştir. Öğrencilerin cinsiyetine göre çoklu zeka alanları arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir. Buna göre kız öğrencilerin görsel-uzamsal zeka kullanımları erkek öğrencilerin görsel-uzamsal zeka kullanımından daha yüksek bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Muhasebe Derslerindeki Akademik Basari Ile Coklu Zeka Alanlari Arasindaki İliskinin İncelenmesi
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine whether there is a relationship between the intellectual fields of university students and their academic achievements in accounting courses. For this purpose, a quantitative research was carried out on the students of the Department of Business, where accounting courses were most intensely studied. In the study, a survey study was prepared using Gardner's Multiple Intelligence Inventory, which was tailored to Turkish by Oral (2001) to determine students' intelligence fields. The survey was conducted in the 2018-2019 Education-Teaching year with 165 people who are the last class students of the University of Çanakkale Eighteen March, the Biga Faculty of Economics and Administrative Sciences, the Department of Business. The research finds that there is no statistically meaningful relationship between the fields of intelligence and academic success in accounting courses. A significant statistical difference has been identified between the multi-intelligence fields depending on the gender of students. According to this, the use of visual-spatial intelligence by girls has been higher than the use of visual-spatial intelligence by boys.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Muhasebe ve Finansman Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.221
Atıf : 9.958
2023 Impact/Etki : 0.72
Muhasebe ve Finansman Dergisi