Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 78
 İndirme 37
Sağlık Çalışanlarının Motivasyon Düzeylerinin Sosyodemografik Değişkenler Açısından İncelenmesi / Investigation Of Motivation Levels Of Health Workers In Terms Of Sociodemographic Variables
2020
Dergi:  
Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Sivas ilindeki sağlık kurumlarında görev yapan personelin genel motivasyon düzeylerinin sosyo-demografik değişkenlere göre incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın evrenini Sivas ilindeki altı sağlık kurumu oluşturmaktadır. Bu kurumlarda çalışanlar kadro veya meslek ayrımı yapılmaksızın çalışmaya dahil edilmiştir. Araştırmaya gönüllü olarak 427 sağlık çalışanı katılmıştır. Tanımlayıcı nitelikte olan bu çalışmada veriler anket aracılığıyla toplanmıştır. İlk olarak dokuz sorudan oluşan Kişisel Bilgi Formu ile çalışanların sosyo-demografik verileri elde edilmiştir. Ardından 33 sorudan oluşan ve 4 alt boyutu bulunan 5li Likert tipindeki Motivasyon Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizi SPSS v.22 paket programında yapılmıştır ve ANOVA, frekans ve yüzdelikler, ortalamalar ve t testi yapılarak değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda sağlık çalışanlarının genel motivasyon düzeyinin orta düzeyde olduğu bulunmuştur (2,40±0,80). Genç yaşta olan çalışanların, kadınların, bekarların, TSM çalışanlarının, uzun süredir kurumda çalışanların, hemşirelerin ve aylık geliri düşük olanların motivasyon düzeyinin daha yüksek olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Saglik Calisanlarinin Moti̇vasyon Duzeyleri̇ni̇n Sosyodemografi̇k Degi̇skenler Acisindan İncelenmesi̇ / Investigation Of Motivation Levels Of Health Workers In Terms Of Sociodemographic Variables
2020
Yazar:  
Özet:

This study was conducted with the aim of examining the general motivation levels of staff in the health institutions in the province of Sivas according to socio-demographic variables. The universe of research is composed of six health institutions in the province of Sivas. Workers in these institutions are engaged in work without personal or occupational distinction. 427 health workers participated in the study. In this study, the data is collected through the survey. First, the Personal Information Form, which consists of nine questions, obtained the social-demographic data of employees. The motivation measurement of the Likert type 5 was then used, consisting of 33 questions and 4 sub-dimensions. Analysis of SPSS V. It was made in 22 packages program and ANOVA was evaluated by making frequencies and percentages, average and t tests. The study found that the overall motivation level of health workers was medium (2,40±0,80). It has been found that young workers, women, single people, TSM employees, long-term employees, nurses and those with low monthly income have a higher level of motivation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Ekonomi İşletme ve Politika Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 201
Atıf : 38
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini