Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 23
112 Acil Sağlık Çalışanlarının Hasta Güvenliği Kültürü Algılarının İncelenmesi
2020
Dergi:  
İşletme Bilimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışanların hasta güvenliği kültürü düzeylerinin sosyo-demografik özeliklere göre anlamlı farklılık olup olmadığının belirlenmesidir. Bu amaçla Sivas İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan 297 kişiden veriler elde edilmiştir. Verilerin değerlendirilmesinde ortalamalar, bağımsız örneklem t testi ve ANOVA testinden yararlanılmıştır. HGK alt boyutları puan ortalamaları incelendiğinde en yüksek “çalışanların eğitimi” ve en düşük “beklenmedik olay ve hata” olarak bulunmuştur. Katılımcıların, olumlu hasta güvenliği kültürüne sahip olduğu belirlenmiştir. Katılımcıların HGK algıları ile cinsiyet, eğitim, unvan, çalışılan birim, hizmet içi eğitime katılma durumları değişkenleri arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar olduğu belirlenmiştir. Sonuç olarak, doktor ve hemşirelerin, kadın çalışanların, lisansüstü mezunların, hizmet içi eğitime “bazen” düzeyinde katılanların, idari birim ve Komuta Kontrol Merkezi (KKM) ve diğer birimlerde çalışanlarda güvenlik kültürü daha olumsuz algılandığından, hasta güvenliği kültürünün iyileştirilesine yönelik çalışmalar yapılması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

112 Emergency Health Insights Health Insights Health Insights Health Insights
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine whether the patient safety cultural levels of the 112 emergency health care workers differ significantly according to their socio-demographic characteristics. For this purpose, data have been obtained from 112 people working in emergency health services associated with the Sivas Provincial Health Directorate. In the assessment of the data, the average, the independent sampling t test and the ANOVA test were used. The HGK sub-dimensions were found as the highest "training staff" and the lowest "unpredictable events and errors" when the score average was studied. Participants have a positive patient safety culture. The participants’ perceptions of HGK and the variables of gender, education, title, the unit involved, participation in service training have been determined to have statistically meaningful differences. As a result, it may be recommended that studies are carried out to improve the health culture, as doctors and nurses, women employees, graduates, participants at the "sometimes" level of in-service education, employees in the administrative units and Command Control Center (CCC) and other units are more negatively perceived.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İşletme Bilimi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 244
Atıf : 1.312
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini