Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 7
Korfez’de Musluman Kardesler’e Karsi Catisan Politikalar: Katar ve Birlesik Arap Emirlikleri Ornekleri
2021
Dergi:  
Siyasal: Journal of Political Sciences
Yazar:  
Özet:

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar pek çok noktada benzerliklere sahip olmakla birlikte bölgesel politikalarda önemli farklılıkları olan iki ülkedir. Bu farklılıklar arasında en belirgin olanı iki ülkenin bölgenin en geniş toplumsal tabana sahip hareketlerinden olan Müslüman Kardeşlere yönelik politikalarıdır. Müslüman Kardeşler hareketiyle olumlu ilişkileri bulunan Katar, bu politikayı bağımsızlığını kazandığı 1970’li yıllardan bu yana sürdürmektedir. Doha yönetiminin Müslüman Kardeşlere desteği özellikle 2011 yılındaki Arap devrimleri sonrasında artmıştır. Buna karşın BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan gibi Körfez ülkeleri Müslüman Kardeşler hareketinin siyasi bir aktör olmasını engellemeye çalışmış ve hareketin Ortadoğu genelinde siyasi ve sosyal süreçlerden dışlanmasına yönelik politika yürütmüştür. Aralarındaki farklılıklar pratikte kapsamlı bir şekilde gözlemlenebilse de tarihsel arka planıyla ve ideolojik bağlamda yeterli derecede incelenmemiştir. Bu nedenle Katar ve BAE’nin Müslüman Kardeşlere yönelik politikasının dinamiklerini inceleyen çalışmaların literatüre katkısı olacağı düşünülmektedir. Buradan hareketle bu çalışma söz konusu iki ülkenin Müslüman Kardeşler hareketine yönelik politikalarının neden farklılaştığını tarihsel bir perspektifle ele almaktadır. Katar ve BAE’nin Müslüman Kardeşler hareketine karşı politikalarının nasıl ve neden önemli farklılar gösterdiği, iki ülkenin harekete yönelik politikalarını şekillendiren temel dinamiklerin ne olduğu bu çalışmanın temel araştırma konusudur.

Anahtar Kelimeler:

Competing Policies Towards The Muslim Brotherhood In The Gulf: The Cases Of Qatar and The United Arab Emirates
2021
Yazar:  
Özet:

The United Arab Emirates (UAE) and Qatar are similar in many aspects, including social structure, political life, and religious identity. However, there exists a considerable difference in their foreign policies toward one of the most important regional non-state actors, the Muslim Brotherhood. Since its independence in 1971, Qatar has developed strong relations with the Muslim Brotherhood organization. On the other hand, some of the Gulf countries, including the UAE, Saudi Arabia, and Bahrain, have remained skeptical toward having good relations with the movement. Particularly, after the Arab revolutions of 2011, the Emirati leadership pursued an anti-Muslim Brotherhood policy together with other regional allies. During this period, Qatar was under severe criticism as a consequence of its support for the Muslim Brotherhood movement. This distinction might be observed comprehensively in practice, yet it has not been adequately examined in a historical and ideological context. There is a lack of studies on the core determinants of Qatar and the UAE’s policy toward the Muslim Brotherhood. In light of this gap in literature, this work seeks to clarify why these two countries have such diverging policies toward the movement. Therefore, this study focuses on how the policies of Qatar and the UAE toward the Muslim Brotherhood diverged significantly, particularly in the past two decades.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Siyasal: Journal of Political Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 386
Atıf : 1.861
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini